Az baj, ha egyik radiátoron szinte teljesen elzártam a visszatérő szelepet?
Figyelt kérdés
Az a probléma, hogy ha ki van teljesen nyitva, süvít a radiátor, meg lehet tőle őrülni. Ez egy hálószobai radiátor. Nem a kazánhoz legközelebbi.
Most tekergettem imbuszkulccsal, beállítottam egy állásba, szerintem kb majdnem el van zárva, ahol elhalkukt, így viszont a radiátor alsó része nem igazán melegszik, felül viszont forró.
Ez okozhat problémát a rendszerben? A többi radiátorhoz nem nyúltam, azok alul-felül egyforma hőmérsékletűek.
dec. 9. 20:27
1/8 A kérdező kommentje:
Egy fűtési kör van csak azt elfelejtettem hozzátenni, sima 20 éves fűtőkazán.
dec. 9. 20:28
2/8 anonim válasza:
Ez a radiátor legfeljebb nem melegit,csak az eleje lehet langyos.
3/8 anonim válasza:
Próbáld fordítva,alsót teljesen kinyitni ne sipoljon,a felsőt meg zárni.
4/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam, eredetileg úgy volt, hogy a felső volt teljesen nyitva,csak az alsó szelep minimális nyitása segített. Hozzáteszem, tavaly megvolt a komplett alsó és felső szelepek cseréje is, a régi és új szelepekkel is teljesen ugyanaz a jelenség.
dec. 9. 21:26
5/8 anonim válasza:
Ha van még egy pár radiátor, akkor nem lesz gond.
6/8 anonim válasza:
Én szerintem minden radiátor minden szelepét kinyitnám első nekifutásra, utána csak ott fojtanám ahol muszáj. A keringető szivattyúkon többnyire van sebesség állítás, azt is meg lehetne próbálni ha maximumon van egyel lejjebb venni.
7/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam. Három fokozatú a szivattyú, kettes állásban volt jelenleg. Egyes fokozaton nem lobban be a láng. Csak ha minimum kettesre állítom.
dec. 10. 12:37
8/8 A kérdező kommentje:
Szerelő is nézte, mikor szezon elején karbantartotta, csak kettes fokozaton indul el a fűtés. Hármasra ha felteszem (120 watt) akkor meg az egász ház süvít. :D
dec. 10. 12:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!