Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A fürdőszobában el lehet...

A fürdőszobában el lehet valahogy érni mondjuk egy 60%-os páratartalmat?

Figyelt kérdés

Vagy 1 hónapja beraktam a fürdőszobába egy páraelszívót és elég sokat megy a cucc már jó párszor 5 liter vizet kiöntöttem. 3 állítási lehetőség van rajta azt hiszem 40%,50%,60% én 60!-ra állítottam de akkor is sokszor bekapcsol és jó ideig megy.Nem rég lett az ablak nyílászárósra cserélve de a régebbi nem tökéletes fa ablakkal is előfordult bizonyos ponton kis penészedés és most is ezért is raktam be a páraelszívót,viszont most fedeztem fel,hogy van egy szellőző ami kivezet a tető felé esetleg ebbe nem lehetne valami szellőztető ventilátoros megoldást berakni ami rásegítene a páratartalom csökkentésére?Vagy hülye ötlet?

[link]

nov. 29. 04:30
 1/3 anonim ***** válasza:
84%
De miért nem szellőztetsz többet? Én fürdés után - ha már mindenki végzett vele - bukóra nyitom a fürdőszoba ablakát és úgy is hagyom legalább két órát. Garantáltan kimegy a gőz és nem lesz magas a páratartalom, nem penészedik.
nov. 29. 06:41
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

"nyílászárós ablak" az milyen?

Elszívni tudsz ventillátorral, illetve a szellőző fele csak akkor lesz légáramlás, szellőzés, ha utánpótlás levegőd is van kintről.

Ha csak elszívót raksz, az kevés és nem tud elszívni ha nincs honnan friss levegő.

nov. 29. 06:59
 3/3 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy 1-es írta, ilyenkor a legjobb a szellőztetés. Mi is mindig megnyitjuk bukóra az ablakot már amikor elkezdünk zuhanyozni, hogy eleve kifelé menjen a gőz, a párás levegő. Amikor végeztem akkor én az ajtót is meg szoktam kicsit nyitni, ekkor a fürdőbe elkezd beáramlani a levegő a másik helységből és kitolja a párás levegőt az ablakon. Aztán becsukom az ajtót és marad az ablak bukón. Később szoktuk becsukni.

A tervekben ott volt egy ventillátor az ablak alatt a falba építve, meg is van neki a helye a falban. Csak aztán rájöttünk, hogy a ventillátornál valójában állandóan nyitva lenne kifelé, hiszen csak a lapátok takarják a nyílást. Akkor meg mindig jönne be a hideg vagy a meleg kintről, akkor is ha nem akarnánk használni. Így szépen le lett csempézve belülről, kívül meg ment rá a szigetelés stb.

A páraleválasztóra így is szükségünk van, hiszen a teregetésnél, főzésnél sem tudunk állandóan szellőztetni, meg télen a kisebb páratartalom is lecsapódik a hideg falon.

nov. 29. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!