A fürdőszobában el lehet valahogy érni mondjuk egy 60%-os páratartalmat?
Vagy 1 hónapja beraktam a fürdőszobába egy páraelszívót és elég sokat megy a cucc már jó párszor 5 liter vizet kiöntöttem. 3 állítási lehetőség van rajta azt hiszem 40%,50%,60% én 60!-ra állítottam de akkor is sokszor bekapcsol és jó ideig megy.Nem rég lett az ablak nyílászárósra cserélve de a régebbi nem tökéletes fa ablakkal is előfordult bizonyos ponton kis penészedés és most is ezért is raktam be a páraelszívót,viszont most fedeztem fel,hogy van egy szellőző ami kivezet a tető felé esetleg ebbe nem lehetne valami szellőztető ventilátoros megoldást berakni ami rásegítene a páratartalom csökkentésére?Vagy hülye ötlet?
"nyílászárós ablak" az milyen?
Elszívni tudsz ventillátorral, illetve a szellőző fele csak akkor lesz légáramlás, szellőzés, ha utánpótlás levegőd is van kintről.
Ha csak elszívót raksz, az kevés és nem tud elszívni ha nincs honnan friss levegő.
Ahogy 1-es írta, ilyenkor a legjobb a szellőztetés. Mi is mindig megnyitjuk bukóra az ablakot már amikor elkezdünk zuhanyozni, hogy eleve kifelé menjen a gőz, a párás levegő. Amikor végeztem akkor én az ajtót is meg szoktam kicsit nyitni, ekkor a fürdőbe elkezd beáramlani a levegő a másik helységből és kitolja a párás levegőt az ablakon. Aztán becsukom az ajtót és marad az ablak bukón. Később szoktuk becsukni.
A tervekben ott volt egy ventillátor az ablak alatt a falba építve, meg is van neki a helye a falban. Csak aztán rájöttünk, hogy a ventillátornál valójában állandóan nyitva lenne kifelé, hiszen csak a lapátok takarják a nyílást. Akkor meg mindig jönne be a hideg vagy a meleg kintről, akkor is ha nem akarnánk használni. Így szépen le lett csempézve belülről, kívül meg ment rá a szigetelés stb.
A páraleválasztóra így is szükségünk van, hiszen a teregetésnél, főzésnél sem tudunk állandóan szellőztetni, meg télen a kisebb páratartalom is lecsapódik a hideg falon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!