Meglehet csinálni?
Vettünk egy 1979-ben épült tégla házat.
Víz szigetelés csak a falak alatt van a helyiségek alatt nincs.
Most szőnyegek vannak a helyiségekbe de mi szeretnénk parkettát lerakatni.
Após azt mondja ha nincs víz szigetelés meg ne próbáljuk.Mi az igazság?
Össze kötni?
Van vagy 40 cm szint különbség.
Mondjuk nem olyan könnyen vizesedik az aljzatbeton ilyen esetben sem, de igen, ahogy a többiek írták az volna az ideális, már csak azért is, mert ha van rá pénz, akkor az aljzatszigetelés (a hőszigetelés), az rengeteget számít. Nálunk a házban szintén nincs víz szigetelés, csak a falak alatt van víz szigetelés. Mindenhol lamináltpadló van, sehol nem púposodott fel, pedig hááát lassan 12 éves a lamináltpadló, ami le van rakva. Én apósoddal nem akarok vitázni, mert apósokkal nem is ildomos úgy egyébként, meg a többiekkel sem, mert igazuk van, így volna ma a helyes sorrend, csak kérdés, hogy te erre tudsz-e ennyi lóvét szánni, mert ha nem, akkor első körben megkellene vizsgálni azt, hogy vizesedik-e az az aljzat, és ezt tök egyszerűen megtudod nézni. Egy helyiségben felkell szedni a szőnyeget, le kell teríteni egy pár m2-en (tehát nem az egész helyiségben) PVC padlót vagy vastag fóliát, félbehajtva akár, aztán akár mehet vissza a szőnyeg, ha lakni is akarjátok azt a helyiséget, mert pár hétig ott kell maradjon. Kb. 2 hét után felszeded a szőnyeget, aztán a fóliát és megnézed látsz-e színárnyalat béli különbséget ott, ahol a fólia volt és ott, ahol nem volt fólia, ha látsz, akkor vizesedik az aljzat, ha nem látsz, akkor nem. Mindenesetre én más f....ával nyilván nem verhetem a csalánt, de ha az enyém lenne (az én pénztárcám bánná), akkor ha kell, aljzatkiegyenlítő, majd fólia, majd hőtükrös alátét és szórnám le a lamináltpadlót. Figyelj, így van itthon is 12 éve, semmi baja (ha csak nem az, hogy egy szar és ennyi kb. az élettartama, 10-15 év, mert kopik, karcolódik), így van a tanyán is, ott sincs víz szigetelés, hogy a f.szba lenne(?), 50 éve épült, ott sincs semmi baja, csont száraz a beton alatta, mivel megnéztem, bár nem akartam, de történt úgy, hogy cserélni kellett egy lapot.
Nem mindegy a víz útja, mire bejut az alap alá és mire ott feljut, mert az a könnyebb út egyébként. Alapesetben a víz útja irreálisan hosszú, ilyen esetben előbb szivárog lefele, mint felfele, kivéve (A kivéve) ha magas a talajvíz, no most itt nálam eme zergeb.szta tájon olyan, hogy talajvíz, arról csak hallottam, hogy létezik néha, esős időben a szomszéd rég kiszáradt kútjában.
Egy régi házra nem érdemes ennyit költeni.
A meglévő aljzatbetont leszigeteled, majd mehet a parketta.
Különben többe kerül a leves mint a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!