Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Meglehet csinálni?

Meglehet csinálni?

Figyelt kérdés

Vettünk egy 1979-ben épült tégla házat.

Víz szigetelés csak a falak alatt van a helyiségek alatt nincs.

Most szőnyegek vannak a helyiségekbe de mi szeretnénk parkettát lerakatni.

Após azt mondja ha nincs víz szigetelés meg ne próbáljuk.Mi az igazság?

nov. 28. 14:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igaza van neki, előbb a vízszigetelést kell megoldani. Nálatok ez egyszerűen megoldható, a padló vízszigetelését leolvastjátok, összekötitek a falak szigetelésével. Nekünk sokkal nehezebb volt, mert a falba is be kellett tenni a vízszigetelést... De ti szerencsések vagytok, hogy legalább a falak alatt megvan :D
nov. 28. 14:38
 2/12 A kérdező kommentje:

Össze kötni?

Van vagy 40 cm szint különbség.

nov. 28. 14:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Az nem baj, mindenhol van. Mi úgy csináltuk hogy először is feltörtük mindenhol a padlót, 50 cm mélyen leástunk, kimertük a törmeléket. Ledöngöltük, erre ment 10-15cm kavics, azt is ledöngöltük. Utána 10cm betont húztunk 6-os vashálóval, és a vasalást befúrtuk a falakba. A betonra van leolvasztva a bitumenes lemez, a falra oldalt pedig felhajtva a falban lévő vízszigeteléssel összeolvasztva. Tehát az alsó falszakaszra is rá van olvasztva a szigetelés. (a falat előzőleg ott bevakoltuk és kellősítő folyadékkal lekentük). Így a vízszigetelés egy anyagfolytonos teknőszigetelést alkot. Aztán erre 10cm hőszigetelés, fólia, és esztrik beton. Erre már lehet tenni a parkettát, vagy ki amit akar.
nov. 28. 14:52
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
A falszigetelés van lejjebb mint a szobák szintje?
nov. 28. 15:30
 5/12 A kérdező kommentje:
A falszigetelés van lejjebb mint a szobák szintje?--- igen
nov. 28. 15:32
 6/12 anonim válasza:
ha alulról beázik a parketta akkor felpúposodik
nov. 28. 15:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen és penészeszedni is fog.
nov. 28. 15:37
 8/12 mindentudó99 ***** válasza:
#5 Akkor az eljárás ahogy hármas leírta nagyon precízen. Persze egyszerűbb módja is van a lényeg hogy a betont fel kell verni és alámenni mélységben a fal vízszigetelésének. Minimum 15 centit. Aztán szerelő beton bitumenes lemez körbe felhajtva összeolvasztva a falszigeteléssel. Majd aljzatbeton. De a precíz negoldás az smit a hármas írt.
nov. 28. 17:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem olyan könnyen vizesedik az aljzatbeton ilyen esetben sem, de igen, ahogy a többiek írták az volna az ideális, már csak azért is, mert ha van rá pénz, akkor az aljzatszigetelés (a hőszigetelés), az rengeteget számít. Nálunk a házban szintén nincs víz szigetelés, csak a falak alatt van víz szigetelés. Mindenhol lamináltpadló van, sehol nem púposodott fel, pedig hááát lassan 12 éves a lamináltpadló, ami le van rakva. Én apósoddal nem akarok vitázni, mert apósokkal nem is ildomos úgy egyébként, meg a többiekkel sem, mert igazuk van, így volna ma a helyes sorrend, csak kérdés, hogy te erre tudsz-e ennyi lóvét szánni, mert ha nem, akkor első körben megkellene vizsgálni azt, hogy vizesedik-e az az aljzat, és ezt tök egyszerűen megtudod nézni. Egy helyiségben felkell szedni a szőnyeget, le kell teríteni egy pár m2-en (tehát nem az egész helyiségben) PVC padlót vagy vastag fóliát, félbehajtva akár, aztán akár mehet vissza a szőnyeg, ha lakni is akarjátok azt a helyiséget, mert pár hétig ott kell maradjon. Kb. 2 hét után felszeded a szőnyeget, aztán a fóliát és megnézed látsz-e színárnyalat béli különbséget ott, ahol a fólia volt és ott, ahol nem volt fólia, ha látsz, akkor vizesedik az aljzat, ha nem látsz, akkor nem. Mindenesetre én más f....ával nyilván nem verhetem a csalánt, de ha az enyém lenne (az én pénztárcám bánná), akkor ha kell, aljzatkiegyenlítő, majd fólia, majd hőtükrös alátét és szórnám le a lamináltpadlót. Figyelj, így van itthon is 12 éve, semmi baja (ha csak nem az, hogy egy szar és ennyi kb. az élettartama, 10-15 év, mert kopik, karcolódik), így van a tanyán is, ott sincs víz szigetelés, hogy a f.szba lenne(?), 50 éve épült, ott sincs semmi baja, csont száraz a beton alatta, mivel megnéztem, bár nem akartam, de történt úgy, hogy cserélni kellett egy lapot.

Nem mindegy a víz útja, mire bejut az alap alá és mire ott feljut, mert az a könnyebb út egyébként. Alapesetben a víz útja irreálisan hosszú, ilyen esetben előbb szivárog lefele, mint felfele, kivéve (A kivéve) ha magas a talajvíz, no most itt nálam eme zergeb.szta tájon olyan, hogy talajvíz, arról csak hallottam, hogy létezik néha, esős időben a szomszéd rég kiszáradt kútjában.

nov. 28. 19:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Egy régi házra nem érdemes ennyit költeni.

A meglévő aljzatbetont leszigeteled, majd mehet a parketta.

Különben többe kerül a leves mint a hús.

nov. 28. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!