Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Teljes gáz bekötése mennyibe...

Teljes gáz bekötése mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés
Kb 80 nm2-es családi házban mennyibe kerülne komplett gáz kiépítése, úgy ha a csonk is telken kívül van.Radiátorok, kémény bélelés, kazán, terveztetés, munkadíjak, stb...

nov. 21. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Kb 2,5 millió, én ennyiből inkább klímákat vennék, főleg ha már szigetelt a ház. H-tarifával olcsóbb lesz a gáznál.
nov. 21. 20:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál. Igen, a klíma is opció lesz szerintem.
nov. 21. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Mindig változik, hogy éppen melyiket olcsóbb használni, szerintem jobb ha választhatsz a gáz és áram között. Az áram már meg van, klímát amúgy is fogsz felszerelni, alternatívának, kiegészítő fűtésnek jó, de a legjobb ha van gáz IS bevezetve.

Nálunk gáz kazán van, mellette klíma is már 3 éve. Együtt használjuk ilyenkor. A klíma olyan, mint másnak a kandalló, a nappaliban ad egy kis plusz hőt, amikor fűtési szezon elején, végén vagyunk akkor meg pont elég, de stabilan a gáz az ami kényelmes, halk és olcsó.

Most. Mert 15 éve a gáz ára folyamatosan emelkedett, akkor lett napkollektorunk. 2 éve meg az áram ára kezdett durván megugrani előbb, persze a gáz is mellette.

A klíma hangos és teljesen más a hőérzet, hiszen folyamatosan mozgatja a levegőt.

nov. 21. 22:42
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
67%
Konfortban meg mindíg a rsdiatoros gázfűtés a legjobb az én véleményem szerint. De a legjobb ha több lábon tudsz állni. Majd használod a legobbat. Pillanatnyilag málam a konfenzaciós gazkazán megy. Esetleg még klímát használnék ha muszály. A vegyes kazán abszolút nincs használatban. De ki tudja hogy változik a világ.
nov. 22. 06:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Jelenleg a vegyestüzelésű kazán és esetleg a napelem szerintem kötelező, aztán lehet variálni. Remélhetőleg a napelem a rendszerváltás után megint opció lesz.
nov. 22. 06:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így talán könnyebb lesz mérlegelni, hogy mi a jobb. Mi is úgy saccoltunk, hogy a gáz 3millió körül lenne.
nov. 22. 06:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy 400000 ft-os kazán mire a helyén van beüzemelve 1-1,2 millió körül lesz.

A radiátorokra ~120000 ft/db-al számolhatsz kompletten, A szabályzó kör kb 250000 ft. Ha szeretnél indirekt tárolót melegvízhez az 3-400000 ft.

Neked kell kb 8 radiátor így látatlanban ~2,4 millió + 3-400000 HMV.

nov. 22. 08:07
 8/9 anonim ***** válasza:

A tervezés már benne van az árban amit írtam, 120-160000 közötti összeg általában.

A gázcsonk 200 fm-ig díjmentes, a szerződés kötés szintén, ebbe egyetlen költséged a tértvevényes levél feladása.

nov. 22. 09:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Klíma + villanybojler + szigetelés.

Megspórolod a kéményt, a rengeteg papírozást, a fűtésszerelő vaskos munkadíját (klímát jóval olcsóbban kötnek be). Nyári hűtés is megoldva.

Ha jó a szigetelés (miért ne lenne/lesz jó, nyilván nem akarod az utcát fűteni) akkor nincs különösebb érzésbeli különbség a radiátor és a klíma között.

Karbantartani a gázkazánt és a klímát is egyformán kell.

nov. 22. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!