Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Adott egy 14méter ×6méteres...

Adott egy 14méter ×6méteres parasztház, tetőcsere kéne rá, legolcsóbban ezt mennyiből lehetne kihozni hozzávetőlegesen? Illetve mivel lehet olcsósítani a dolgon?

Figyelt kérdés

Pl nekem jó lenne az is ha pl padlásom nem is lenne, úgyse voltam fent már vagy 10 éve.

Simán el tudnék képzelni a mostani nyeregtető helyett egy sokkal laposabb félnyeregtetőt...

Nem kell szépnek sem lennie, csak működjön mint tető.

nov. 11. 22:06
 1/1 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb a kátránypapírból készült zsindely, alatta gerendák és 10-es OSB lap. A gerendák között 10 cm hungarocell, amit 8-as OSB lap tart. Ha szebbet akarsz, a hungarocellt tartó OSB helyett használhatsz gipszkartont, vagy lambériát. 20-30 évig kitart. Csak annyi kell hozzá, hogy a lejtése legalább 15 fok legyen. 20-30 év múlva ha meghibásodik, vagy lesz pénzed új tetőre, de olcsón tudsz ráragasztani-szögelni egy újabb réteget ismét 21-30 évre. Én a nyáron csináltam egy 2,7 m x 5 m-es melléképületet. Árakat mondani nem tudok, össze kéne számolnom mibe került, de nem foglalkoztam eddig vele. Megnéztem miből mi a legolcsóbb, és azt vettem meg.

Még egyszer a rétegszerkezet alulról felfelé: 8cm OSB lap - hungarocell a gerendák között - 10 cm OSB lap - 2 réteg kátránypapír kiegyenlítő, vízszigetelő réteg - zsindely

nov. 14. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!