Erkélyre mobil "macska hálóra" keresek ötletet?
Az erkélyünk jelenleg be van üvegezve, a rossz kialakítás miatt kevés fény jön be, és klíma kültérit szeretnénk az erkélyre tenni, úgyhogy ki kell bontani.
Viszont a macskánk szeret kint lenni és féltjük, hogy kiesik/kiugrik, erre valami olyan, mobil megoldást keresek, amit fel/el lehet húzni, ha nincs kint a macska. Az csak extra lenne, ha szúnyoghálóként is funkcionálna.
Valakinek valami ötlet?
Az még fontos, hogy semmiképp nem szeretnék rendes redőnyt, fontos, hogy a fény bejöjjön az új eszközön keresztül.
Sima rolós, pliszés szúnyogháló nem jó, azt ki tudja nyomni a macska, nincs tartása.
KB 3 méter széles, 1,6 méter magas nyílás "lefedéséről" lenne szó.
Eddig a redőnyrács (detektív rács) ami közel áll az elképzelése, de az nem tudja a szúnyogháló funkciót és elég börtön feeling.
Másik a toló"ajtós" Szúnyogháló lenne, ahol fix kereteket tologatok, de nem tudom, hogy elfér-e a korlát szélességébe és mondjuk 3 táblából mennyire tud merev lenni...
Valami jobb ötlete nincs valakinek?
Valami esztétikus megoldásra gondolok, nem ilyen fa tákolmányra amit ezek az ezermesterfiai csinálnak. Másrészt ezek fixek, nekem fontos, hogy ki lehessen nyitni. (nem csak egy kis részét)
És mindenképp olyat, amit pár másodperc alatt csukok-nyitok, nem akarok minden nap 5x hálót kötözni...
Nem igazán fogsz tudni egy ekkora területet lefedni egy megoldással, ami tetszés szerint eltávolítható, és elég stabil/erős ahhoz, hogy elbirjon egy ráugráló macskát.
Nem véletlen, hogy a macskahálókat belefúrják és úgy rögzítik a korláthoz/tetőhöz.
Max olyat lehetne csinálni, hogy az adott területre egy pontosan illeszkedő keretet csinálni, ami tartja a hálót, és azt rögzíteni úgy, hogy levehető legyen.
Csak ugye így akkora lenne mint maga az erkély, így ha le is veszed, kb elfoglalja az egészet.
" nem ilyen fa tákolmányra amit ezek az ezermesterfiai csinálnak. "
Ne is törődj azzal, hogy ők egyébként épp ebben profik...
#8 Lehet szerkezetileg jó, amit csinálnak, de esztétikailag szerintem szörnyű. Acél korlátra sokszor tiri-tarkára festett fa cuccot szerelni látszó zsanérokkal borzasztó. Profik... Ha profik lennének, akkor nem macska hálókat szerelnének, hanem milliós beépített bútorokat és egyedi műemlék ablakokat, mert a valóban profi asztalosok ezzel foglalkoznak, nem kis macskaháló keretekkel.
A referenciáik alapján ha én porszórt alumíniumból kérném, tolóajtós kivitelben nem hinném, hogy meg tudnák csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!