Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Úszókapu betonozás, hogyan?

Nos?? kérdése:

Úszókapu betonozás, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Úszókapu telepítés lesz hétvégén. A vassal, árammal nincs gondom, de a betonnal már igen.

Kiások egy 160x50x80 gödröt ebbe kb 0,5 m3 beton megy majd.

Kérdés:

- vasaljam?

- milyen készbetont hozassak?

- a gőrgőket inkább valami komoly tiplivel rögzítsem, vagy a betonba valami vas aztán hegesszem le?

Köszönöm

okt. 20. 01:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Te telepíted?
okt. 20. 03:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Youtubeon nézd meg a paku kaput ott vannak videók hogyan kell kivitelezni, de a kapu telepítését inkább szakemberre bíznám ha nincs benne tapasztalatod
okt. 20. 10:32
 3/5 A kérdező kommentje:

1 es

Igen én

okt. 20. 20:40
 4/5 A kérdező kommentje:

2 es

Autószerelő vagyok, betonoztam is már eddig a 20 év alatt nem dőlt össze :)

okt. 20. 20:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Ilyen kevés betont én kézzel kevernék, mert gazdaságtalan lenne a mixerbeton kihozatása (kb. 30ezer Ft a kiszállítás). Vagy hozass C20-as földnedves betont, azt kiviszik 10ezerér billenccsel, átkevered egy kevés vízzel és jó lesz. Én biztos jól bevasalnám a betont, abból baj nem lehet. A vasalás körül a betont jól be kell döngölni hogy minden rész kitöltődjék.

" a gőrgőket inkább valami komoly tiplivel rögzítsem, vagy a betonba valami vas aztán hegesszem le?"

Én az utóbbit választanám. Sokkal erősebb, masszívabb mint bármilyen utólagos tipli. És szerintem egyszerűbb is, meg olcsóbb. Hegeszteni meg autószerelőként úgyis tudsz.

okt. 21. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!