Úszókapu betonozás, hogyan?
Sziasztok,
Úszókapu telepítés lesz hétvégén. A vassal, árammal nincs gondom, de a betonnal már igen.
Kiások egy 160x50x80 gödröt ebbe kb 0,5 m3 beton megy majd.
Kérdés:
- vasaljam?
- milyen készbetont hozassak?
- a gőrgőket inkább valami komoly tiplivel rögzítsem, vagy a betonba valami vas aztán hegesszem le?
Köszönöm
1 es
Igen én
2 es
Autószerelő vagyok, betonoztam is már eddig a 20 év alatt nem dőlt össze :)
Ilyen kevés betont én kézzel kevernék, mert gazdaságtalan lenne a mixerbeton kihozatása (kb. 30ezer Ft a kiszállítás). Vagy hozass C20-as földnedves betont, azt kiviszik 10ezerér billenccsel, átkevered egy kevés vízzel és jó lesz. Én biztos jól bevasalnám a betont, abból baj nem lehet. A vasalás körül a betont jól be kell döngölni hogy minden rész kitöltődjék.
" a gőrgőket inkább valami komoly tiplivel rögzítsem, vagy a betonba valami vas aztán hegesszem le?"
Én az utóbbit választanám. Sokkal erősebb, masszívabb mint bármilyen utólagos tipli. És szerintem egyszerűbb is, meg olcsóbb. Hegeszteni meg autószerelőként úgyis tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!