Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kb. 15 éves Alföldi 4024...

Kb. 15 éves Alföldi 4024 laposöblítésű, alsókifolyású WC-t cserélnék új mélyöblítésűre. Vajon ugyan oda fog kerülni a WC körvonala?

Figyelt kérdés

Padlóra szereltről van szó. A régi megrepedt, töredezett, mindenképpen cserélni kell. A hely limitált, igen kicsi WC helyiség.

Kicsit aggódom azért, hogy a WC talapzata ugyanott lesz-e, illetve a lefolyó is oda esik-e.

Olvastam, hogy vannak olyan Alföldi WC-k, amiknek szándékosan van hátsó túlnyúlása, meg olyan, aminek nem. Melyik esetben melyiket használják?

okt. 18. 08:54
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

A mélyöblítésű alsókifolyásÚ is ugyanoda esik. csavarozás helyett inkább ragaszd.

a lényeg, hogy a klotyó kifolyója beleférjen a régi helyére. A többi már ujjgyakorlat

okt. 18. 12:05
 2/10 anonim ***** válasza:
39%

Azzal is számolsz,hogy a mély öblitéséről vissza fröccsenhet a víz.

Lehet hogy megbánod.

okt. 18. 16:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Van már mélyöblítésű a házban máshol, sokkal elégedettebb vagyok vele, mint a lapossal.
okt. 18. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos, mert ez gyártó függő is.
okt. 21. 15:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez a mélyöblítésű alsókiflyású Alföldi wc méretre nem nyújtott, közelebb áll a rövidhez. És elöl van a lyukja, ezért ha nem csak a deszka elejére ül az ember, akkor a termék csúszik a lyukba és nem fröccsen. Link: [link]
okt. 21. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Amúgy a nem nyújtott verziót akkor kell alkalmazni, ha felsőtartályos vagy Schell szelepes a wc, mert akkor az is elfér, vagy ha alsótartalyos és van elég hely úgy is, a nyújto akkor ha alsótartályos és kevés lenne a hely a simával.
okt. 21. 20:13
 7/10 A kérdező kommentje:

Érdekesek ezek a webáruházak, mert eddig nekem is úgy tűnt, hogy a 4035 lesz a befutó, de van olyan bolt, ahol hosszú kivitelnek van még a 4035 is említve.

Link1: [link]

Link2: [link]

Úgy tűnik, nem nagyon van az Alföldinek most elérhető mélyöblítésű, alsó kifolyású terméke, ami nem hosszú kivitel.

4033, 4035, 7094, mind hosszúnak van írva.

okt. 22. 08:31
 8/10 anonim ***** válasza:
De a 4035 áll a legközelebb a rövidhez.
okt. 22. 11:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy excenteres ültetőgumival amúgy kb 3 centit lehet csalni visszafelé is.
okt. 22. 11:54
 10/10 A kérdező kommentje:

Kis segítség, ha más is erre a kérdésre keresné a választ:

Elmentem egy boltba, ahol meg lehetett nézni az összes WC-t, az Alföldiből három féle mélyöblítésű is volt, összehasonlíthattam a laposöblítésűekkel.

Összességében a mélyöblítésűvel rosszabbul jártam volna, mert az alsó kifolyás lyuka teljesen máshová esik, mint a laposöblítésűnek.

A mély WC 10 centivel (!) került volna előbbre, mint a lapos, így végül maradtam a laposnál.

okt. 26. 11:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!