Milyen festéket használjak szék festés esetén?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Adott 6 darab fából készült narancssárga színű szék, viszont már kissé kopottak ezért szeretném őket le csiszolni és utána pedig lefesteni fehér színűre.
Milyen festéket lenne célszerű használjak?
Nem rég vettem fehér selyemfényű zománc festéket, amivel az ajtókat kentem le, abból viszonylag elég sok meg maradt és gondoltam hogy le festeném vele a székeket, viszont nem tudom hogy mennyire célszerű zománc festékkel széket festeni.
okt. 2. 00:54
1/3 Telelő Teve válasza:
2 réteg alapozó + 2 réteg vékony lazúr
2/3 anonim válasza:
Teljesen jó a zománcfesték, ha olyannak akarod, mint az ajtót. (Lazúr akkor ajánlott, ha szeretnéd látni alatta a fa erezetét, viszont ilyenkor teljesen meg kell tisztítani a régi festéktől.) Ha tiszta fehér a cél, akkor viszont elég annyira megcsiszolni, hogy egyenletes legyen a felülete és tapadjon rá. Jól rázd fel újra majd a régi festéket használat előtt és mivel másik szín, 2-3 réteg is kellhet rá, ezek között is érdemes picit csiszolni, miután megvártad a rendes száradási időt.
3/3 anonim válasza:
Csiszolás, alapozás, aztán fedő festèk. A fènyes sztem apszolut nem jó szèkhez. Inkább selyemfènyű. A zománc előtt meg alapozni kène. De van 2in1 festèk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!