Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki használ még régi FÉG...

Ki használ még régi FÉG gázkazánt központi fűtésre? Gondolkoztok cserén?

Figyelt kérdés

Egy 30 éves FÉG parapetes gázkazánom van központi rendszeren, új 3 tagú radiátorokkal.

Akikkel ismerősök beszéltem azt javasolták ne cseréljem le, mert faék egyszerű olcsó hozzá minden.

Az más kérdés, hogy egyiknek se ilyen van....Mindenkinek újabb, modern.

Gázszerelő járt már 2 is kint mindkettő leszólta ezt az öreg kazánt, javasolta az egyszerűsített készülékcserét, mindennel együtt kb 1 millióért.

Pro: az öreg kazán egyszerű, olcsó hozzá minden javítható, szemben az újakkal amiket kötelező karbantartani évente 30-40 ezerért, különben bukod a garanciát, ha elromlik sokba kerül javítani, bonyolultak.

Kontra: az újak csak megbízhatóbbak (elvileg), kevesebb gázt fogyasztanak, hatékonyabbak.

szept. 17. 10:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi tavaly cseréltük le.

Elromlott, azt mondta 2 szaki is, hogy olcsóbb lecserélni mint megjavíttatani.

Vettünk inkább egy falra szerelt cirkót. jó áron volt. A melegvíz részét csak naggyon ritkán használjuk.

A gázfogyasztásunk kevesebb lett, az tuti.

Úgyhogy nekünk megérte lecserélni az biztos.

Viszont! a kéményseprő halkan megjegyezte, hogy nem voltunk szakszerűek, mert kellett volna átépítési tervet csináltatni, átvetetni, stb.. szóval ez nem csak annyi, hogy kiveszem a régit és beteszem az újat.

szept. 17. 10:42
 2/5 A kérdező kommentje:

igen ezt a részét tudtam.

azt nem írtam hogy ez is egy falra szerelt cirkó fég.

A legdrágább alkatrésze a kazántest kb 70 ezer, ha teljesen felújíttatom (azt is lehet) az 300 ezer.

Annyiért még igen gagyi új kondenzációsat kapsz, már ha kapsz....

szept. 17. 12:08
 3/5 SZTANN ***** válasza:
57%
MINDEGY, hogy tetszik-e vagy sem, lassan a közműves cég nem fogja engedni a régi kazánokat használni. Újonnan már nem lehet szerelni, esetleg, míg a régi működik, addig engedik, utána csak új típust engedélyeznek. Van ennek normális magyarázata - életveszélyes állapotig azért mégsem kellene várni vele.
szept. 19. 07:41
 4/5 A kérdező kommentje:

én biza megvárom míg közlik, hogy MUSZÁJ lecserélnem.

Akinek új kazánja van a környezetemben mindenki csak szidja.

szept. 19. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy éve lett lecserélve. Ugyanilyenre, mert engedély nélkül lehetett, meg felébe se került... Szivárgott a kazántest és a panelje szét volt égve, tehát szóba került már előzőleg is, de mikor a szivattyú is megadta magát, akkor sürgős lett.

A szerelő elmondta a lehetőségeket. Rákérdeztem, hogy mennyi lehet szerinte a havi gázszámlám. Azt mondta, nála hasonló házban a szupermodern kazánjával 35 körül van. Nem volt magánál, mikor mondtam, hogy nálam 14. Egy 110 m2-es szigeteletlen szilikátházban tartunk 22 fokot, plusz a 70 m2-es szuterénben 13-15 fokot. Valamint főzés van minden nap, télen-nyáron.

Az új cirkó nem olyan jó, de nem ment feljebb vele a fogyasztás. Most volt leolvasás, pár százassal lejjebb fog menni a havidíj.

ma 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!