Ki használ még régi FÉG gázkazánt központi fűtésre? Gondolkoztok cserén?
Egy 30 éves FÉG parapetes gázkazánom van központi rendszeren, új 3 tagú radiátorokkal.
Akikkel ismerősök beszéltem azt javasolták ne cseréljem le, mert faék egyszerű olcsó hozzá minden.
Az más kérdés, hogy egyiknek se ilyen van....Mindenkinek újabb, modern.
Gázszerelő járt már 2 is kint mindkettő leszólta ezt az öreg kazánt, javasolta az egyszerűsített készülékcserét, mindennel együtt kb 1 millióért.
Pro: az öreg kazán egyszerű, olcsó hozzá minden javítható, szemben az újakkal amiket kötelező karbantartani évente 30-40 ezerért, különben bukod a garanciát, ha elromlik sokba kerül javítani, bonyolultak.
Kontra: az újak csak megbízhatóbbak (elvileg), kevesebb gázt fogyasztanak, hatékonyabbak.
Mi tavaly cseréltük le.
Elromlott, azt mondta 2 szaki is, hogy olcsóbb lecserélni mint megjavíttatani.
Vettünk inkább egy falra szerelt cirkót. jó áron volt. A melegvíz részét csak naggyon ritkán használjuk.
A gázfogyasztásunk kevesebb lett, az tuti.
Úgyhogy nekünk megérte lecserélni az biztos.
Viszont! a kéményseprő halkan megjegyezte, hogy nem voltunk szakszerűek, mert kellett volna átépítési tervet csináltatni, átvetetni, stb.. szóval ez nem csak annyi, hogy kiveszem a régit és beteszem az újat.
igen ezt a részét tudtam.
azt nem írtam hogy ez is egy falra szerelt cirkó fég.
A legdrágább alkatrésze a kazántest kb 70 ezer, ha teljesen felújíttatom (azt is lehet) az 300 ezer.
Annyiért még igen gagyi új kondenzációsat kapsz, már ha kapsz....
én biza megvárom míg közlik, hogy MUSZÁJ lecserélnem.
Akinek új kazánja van a környezetemben mindenki csak szidja.
Egy éve lett lecserélve. Ugyanilyenre, mert engedély nélkül lehetett, meg felébe se került... Szivárgott a kazántest és a panelje szét volt égve, tehát szóba került már előzőleg is, de mikor a szivattyú is megadta magát, akkor sürgős lett.
A szerelő elmondta a lehetőségeket. Rákérdeztem, hogy mennyi lehet szerinte a havi gázszámlám. Azt mondta, nála hasonló házban a szupermodern kazánjával 35 körül van. Nem volt magánál, mikor mondtam, hogy nálam 14. Egy 110 m2-es szigeteletlen szilikátházban tartunk 22 fokot, plusz a 70 m2-es szuterénben 13-15 fokot. Valamint főzés van minden nap, télen-nyáron.
Az új cirkó nem olyan jó, de nem ment feljebb vele a fogyasztás. Most volt leolvasás, pár százassal lejjebb fog menni a havidíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!