Csúsztatott zsalus (illetve panel) lakásoknál miért probléma a falon belüli vezetékcsere?
A panelba sokszor nincs vèdőcső, vagy sèrült a panel kiöntèsekor, így nem átjárható.
A csúsztatott zsakusat utólag vèstèk sztem, de ott is sok az mm-fal, ami nem csőbe megy. Ezek nem áthuzhatóak.
Nagyon nehéz vésni. Van már erre gép, kölcsönözni is lehet, de még a szakik se szeretik ezt a melót végezni. Egyszerűbb kívül letakarni egy kábelcsatorna védővel. Rengeteg porral jár. Ha festés van utána tervben, akkor le kell portalanítani az egész falat, mert ugye poros falat meg nem alapozunk.
Én a múltkor láttam árajánlatban, hogy panelt, zsalust 3-4 ezer ft-tal többért szerelik négyzetméter áron a szakik, vélhetőleg ezért mert sokkal macerásabb.
Ismerősöm mesélte, pont a múlt héten, hogy vett egy régi építésű lakást a III. kerületben, és ott se volt bevésve a falba rendesen, pedig tégla.
Egyébként aki vésett már téglát, és tisztába van a téglaporral, hogy mit művel (ott van jó példának, hogy egy egyszerű klímakivezető csövet is porszívózni muszáj, mert mindent befog a por) az tudja, hogy nem jó meló.
Egyébként a vésés, az anyagtól független mindenhol szívás, annyi, hogy a téglával könnyebb dolgozni. A könnyebb itt is egy relatív szó.
Ezekben is ott van a gége cső,amit a beszerelt vasalathoz rögzitenek.
Meg van ennek is a módszere.Ezt a beton falat utána már nem vésik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!