Mennyit érhet 3 ablakra való rács?
Én nem raknám vissza, mert egy akkus orrfűreszel kb 1 percbe kerül levágni.
Ne hagyd nyitva bukóra az ablakot és akkor a rácsot sem akarják levágni miatta. A bukó ablak kinyitása kívűlről kb 30 mp. Míg a zárt 2-3 rétegű ablak üveg vágása 5-10 perc, ezért ezzel nem szoktak foglalkozni, inkább az ajtót nyitják ki.
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Az kimaradt, hogy a lakás a lakótelepet átszelő útra néz, ahol sokan járnak, viszonylag sok autó is közlekedik arra. Ha földszinti lakást kéne választanom, nem magamhoz törnék be, vannak rejettebb, kisebb utcákban lévő, fákkal-bokrokkal takart lehetőségek is.
A rendőr is azt mondta, hogy rakjuk vissza, mert mi lesz ha mi leszünk a következők... Annak idején a nagymamámék szereltették fel, így talán nagyobb biztonságban érezték magukat.
3. válaszolónak: igen, gondokodtam én is, hogy ha megjelenne napközben munkásruhában 2 tag és levágná, szerintem senki nem kérdezné meg tőlük, hogy mit csinálnak...
"igen, gondokodtam én is, hogy ha megjelenne napközben munkásruhában 2 tag és levágná, szerintem senki nem kérdezné meg tőlük, hogy mit csinálnak..."
Tökéletesen látod a valóságot!
Több oka is van ennek:
- nem érdekli mert nem az övé,
- nem is akar bele keveredni,
- szóvá sem fogja tenni még akkor sem, ha szerinte nem kéne, hogy csinálják
- Az emberek jó része észre sem akarja venni
- Ha valami csoda folytán talán 1000/1 oda menne és megcsapkodná a tolvajokat, még őt büntetnék meg testi sértésért. Jogszolgáltatás van, aminek semmi köze az igazság szolgáltatáshoz!
A másik dolog pedig, ha egy emeleten egyértelműen törnek fel egy zárat, a közvetlen szomszéd-ok mikor észre veszi-ik, nem fognak csinálni semmit, inkább össze kuporodva csendben üldögélnek majd az ajtójuk mögött...
A fotelhuszárok, mint tudjuk kemények a kémernyő előtt...
Egy példa ami jól mutatja a társadalom nemtörödömségét:
Nem egy olyan megrendezett short video van, amikor a belvárosi gyalogos csúcsforgalomban felkapnak egy várakozó gyereket és elfutnak vele, vagy egy nőt megfognak és betesznek egy kocsiba. Na mi a közös az esetekben, inkább oda sem néztek az emberek, és ez a jellemző az egész társadalomra!
5+
A lényeg kimard, az emberek inkább levideózzák és feltöltik közösségi oldalakra, de nem csinálnak semmit...
Jó példa erre is mikor egy banya a kocsi után kötötte a kutyáját büntetésből, és húzni kezdett. Egy ember bátor volt és megállította, feltöltötte róla a megfelelő videót facebookra, amin jól látható az öregasszony a kocsi rendszáma, meg a lihegő kutya vérző!!! mancsaival (ahelyett hogy hívta volna a rendőrséget...). Majd, mint aki jól végezte a dolgát otthagyta őket, és várta a likeokat... Mire valamelyik hozzá szóló elintézte a rendőröknél menjenek utána már csak a döglött kutya feküdt a kocsi után kötve az öregasszony házánál... nagyon hosszú fájdalmas halála volt! ez nem megrendezett volt! Rengeted hasonló eset van! Szóval soha ne várd azt, hogy majd segítenek... Az elenyésző kissebbség nem lehet ott mindenhol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!