Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gázcső rövidítése?

Gázcső rövidítése?

Figyelt kérdés

Lekerültek a régi konvektorok, viszont a gázcső egy részbe még útban van. Mi a teendő ilyenkor?

Nem az összes gázcsövet szeretném leszedetni, csak a mellékágakat, ami a konvektorhoz vezetett. Társasházi lakás, de van külön gáz-elzáró csap lakáson belül is.

Sima gázszerelő nem vállal ilyet?

Jelenteni kell a szolgáltatónak?

Engedélyeztetni kell valahol?

aug. 29. 15:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Kényes dolog ez.A csövek végeit le kellene hegeszteni.Most viszont az elzáró csapok után lehet vak dugózni.Ez rajt van a lakás gázterv rajzán.
aug. 29. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez gázterv. Hivatalosan megszünteted. Új gázterv, gázóra fel leszerelès, minden az új előírások szerint üzemelnek be. Ha van kèmènyes kèszülèked, lehet már nem üzemelik be.
aug. 29. 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:
2# vagyok, ha levágatod a csöveket
aug. 29. 15:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Ezt most nem igazán értem, a gázszolgáltatómhoz kell bemenni és ők küldenek valakit? (MVM)

Vagy velük csak engedélyeztetni kell, aztán a gázszerelő csinálja?

aug. 29. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Az mvm a csak a gázt èrtèkesíti.

Az óra az e-on è, illetve az èves leolvasás is ha jól tudom.

Keresel egy gázszerelőt, akinek elmondod mit akarsz. Remèlhetőleg van tervezője is innen csinálják ők, illetve megmondják neked mit kell.

Az eon oldalon van reg szerelő lista, ott is kereshetsz gázost.

De a tervezèsre jogosult megtervezi neked az új hálózatot, leadja a szolgáltatónak, engedèlyezik, aztán indulhat az akció, hogy leveszik az órát, átszereli a gázos, bevizsgálják, talán EPH jegy is kell vilszertől, de a gázos megmondja.

Leadja papírokat,ha ok, akkor megy vissza az óra.

aug. 29. 16:02
 6/10 mindentudó99 ***** válasza:
A felsoroltak a hivatalos verziók sok százezerért. Vagy ezt választod vagy fogadsz egy gázost aki levágja ledugózza azt csá.
aug. 29. 19:22
 7/10 anonim ***** válasza:

6# társasházba ez nem járható. Veszèlyeztetès miatt azonnal leveszik a gázórádat.

Kèrdès melyik gázos vállalja, hogyha beárulják, a munkáját is elveszti.

aug. 29. 20:12
 8/10 A kérdező kommentje:

Ez tényleg sok százezres meló?

Azt hittem csak simán levágják, lekupakolják, és tesztelik a szivárgást.

aug. 29. 20:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze. 200 ezer, ès mèg a gázos nem dolgozott.
aug. 29. 20:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Atyaisten...
aug. 29. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!