A földeléssel lesz a gond?
Sziasztok, röviden a problémám: "Új" panel lakás (10 emeletes), alu vezetékek, konyhába jobb meg bal oldalra akartunk elektromos sütőt és gáz főzőt(elektromos szikráztatóval) jobbra pedig mosogató gépet.
Villany szerelő kicserélte a dobozt, beépített egy FI relét. Onnan kihúzott egy kábelt műanyag csatornába egészen a konyháig és ott ketté ágazodik balra és jobbra, bekötött mindent és elment szabira (ismerős nem ver át). Na már most a probléma: A sütő és a főzőlaphoz hagyott egy dobozt 3 wagoval, és emgkért kössem be (idő szűke és akkor még nem volt kész a konyha bútor), ezt emgtettem jól (laikus vagyok de ennyi még megy), azonban amikor a gázcsövet kötöttem volna a gáztűzhelyrera megrázott (enyhén mint egy villany pásztor Fi relé nem csapott le) a sárga gáz flexcső miközben a főzőlaphoz értem, ugyanez a sütővel is. Eközben a jobb oldalon a bekötött mosogató gép (ő kötötte be), tapintásra olyan mintha egy 5V os elemet érintenék a nyelvemhez, vagy egy statikusan töltött lufi. (Gázt nemkötöttem be óvatosságból). Illetve felújitás során a fő gázcsőről egy bilincs szerűt leszedtünk emrt útba volt a konyha bútornak. de a belőle jövő ksiebb cső bilincse továbbra is fent van (ez csak baloldalon van a szétágazás után). Bárkinek ötlet mi lehet ez? Tudom ne piszkáljam, tudom szakember, és tudom bénázás de ilyen a pénz és időszűke. Köszönöm!
*panellakás
*gázfőzőt
*mosogatógépet
*Villanyszerelő
*kettéágazodik
*időszűke
*konyhabútor
*nem kötöttem
*bilincsszerűt
A gázórát át kell kötni, ez egyszer előírás, szólnak is ha leszedted, nem viccből van ott.
Mit húzott oda ès mit kötöttèl be az nem tudni. A zöld/sága remèljük jól van bekötve mindkèt vègèn. A gázcsövet viszont hozzá lehetne EPH házni a vèdővezetőhöz, talán hiányzik a házban(?).
Hamarabb èrzed a rázást mint ahogy az FI leoldana ez bisztos; remèljük, hogy jól van ezèrt bekötve.
Szóval várd meg a haverodat, ès minden berendezèsnèl próbáltasd ki vele, hogy lecsap a fi relè, ès oldja meg a gondot.
A gázcső nem szikrázhat, mert leszedèsnèl komoly gondot okozhat egy szikra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!