Vízóra cseréhez, elzárócsapok cseréje mennyibe kerül?
Random egy mofém golyóscsap, kb 6-7e Ft
Vízóra előtti oldal elzár.
Házon belül csapok kinyitása, hogy ne legyen nagy nyomás a rendszerben, 1-2 percig hagyni folyatni míg kicsit megigazítod a zoknidat.
Régi csap 1 vagy 2 fogóval kiteker, remélhetőleg hollanderes, akkor egyszerű. Hollander és csap kicsavarása.
Menetek tömítése, új hollander és csap becsavarása.
Hollander becsavarása.
Csap elzárva, vízóra előtti rész kinyit, kis csöpögés, hollander meghúzása jobban. Új csap kinyitása.
1 perc várakozás, rendszer had légtelenítsen a kinyitott csapokon kereszül.
Csapok elzárása.
Új mofém golyóscsap körül szárazra törölgetés, szivárgás nincs.
20-30 perc munka, nem vagyok szaki.
szaki kérni fog 5-10e Ft kiszállási díjat és még 20-30e munkadíjat.
Ha volt annyira idióta az előző szerelő, hogy nem hollanderes csapot tett be és be van szorítva minden, nem mozognak a csövek se és nem a vízóracserekor csinálja, akkor benéz egy kis flexelés, levágni a cső egyik oldalán a csapot, a másik oldalról a vízóránál már kiteherhető. Aztán kis menetmetszés a csőre és a többi ugyanaz. Akkor szerintem 5-10e -el több a munkadíj.
Ha több csap van, akkor az anyagdíj többszöröződik. A munkadíj esetében talán annyira nem pofátlanok, hogy duplán, triplán számolják, de azért rászámolnak rendesen.
Ne törődj az egyes válaszolóval, nem tudta értelmezni a kérdést, valószínű ezért volt a második mondata, hogy a vízóra előtti oldal elzár, ami ugye neked nem zár el.
Szóval ha társasházban vagy és a mellékmérőket cserélik és neked nem zár a golyóscsap, akkor megkeresed az aknát, és elzárod az egész házban a vizet, így ki tudod cserélni a golyóscsapot. Hogy ez mennyire egyszerű vagy mennyire bonyolult, kép nélkül nehéz megmondani.
Mivel általában úgy szokott lenni, hogy vízóráig! a vízműé, a vízórától pedig a tulajdonosé a probléma megoldása, így esetleg érdemes jelezni a vízműnek, hogy a vízóra előtti csapod nem zár el, akkor kicserélik azt is.
A vízmű így is úgy is felszámol valamit a vízóra csere miatt, annak sok értelmét nem látom, hogy kihívsz egy szerelőt aki kicseréli neked a csapokat, kifizeted, rá 1 hétre pedig jön a vízmű aki cseréli az órát és azt is kifizeted. Főleg úgy, hogy írtam, vízóra előttig ha mellékmérőről beszélünk az a vízmű problémája. Csak jelezd nekik, hogy nem zár el a vízóra előtti csap. Az is elképzelhető, hogy a vízmű nem fog foglalkozni vele, lezárják az egész házban a vizet, kicserélik az órát, aztán utána ráengedik a vizet. Nyilván akkor is javallott kicserélni az óra előtti csapot, mert ha valami átalakítás vagy gebasz van, akkor le tudod zárni a lakásban a vizet, nem kell az egész lakóközösséget megfosztani a víztől, de így nyersz egy kis időt ha éppen anyagilag nem állsz a helyzet magaslatán.
Ne torodj a 2essel. Normalis helyeken van csap a vizora elott is es utan is, reszletkerdes, hogy egy lakasrol van szo, pont azert, hogy ne kelljen az egesz tarsashazban elzarni a vizet egy lakas miatt a vizoracserenel. Ugyebar nem minden lalasban jar le egyszerre a vizora.
Persze ha a 2eshez hasonlo szakik dolgoztak ott akkor nem igy lesz.
3
Víz gáz fűtésszerelőként írtam amit írtam. Vízóra után mellékmérő esetében nem tesznek csapot, mert felesleges. Így amíg nem vagy tisztában a mellékmérő/főmérő szavak jelentésével, ne kommentálj.
Teljesen egyértelmű, hogy 1 csap van ami nem zár el, teljesen mindegy, hogy az óra után van-e csap vagy sem, mert ha az óra előtti nem zár el, akkor nem tudod lezárni a vizet, így nem tudod cserélni az órát sem.
Ha az óra előtti elzár, akkor meg sem születik a kérdés, mert egyértelmű, hogy akkor ki tudják cserélni az órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!