Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mélyebb repedések bejavítása,...

Mélyebb repedések bejavítása, ami kb 1cm mélységű, gyorskötő gipsszel lehetséges?

Figyelt kérdés
Finish gipsszel javítottam be néhány repedést, de 2 nap elteltével még mindig nem száradt meg fehérre a javítás. Gyorskötő gipszet lehet használni ilyen célra? Vagy akár nagyobb felületen is? Nincs időm napokat vári, hogy megszáradjon a javítás.

aug. 9. 10:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Finish az valóban gipsz vagy glett?

Glett vastagon sokáig szárad.

Gipszből kb bármelyik gipsz gyorsan köt.

Viszont repedésbe szerintem nem jó, oda inkább vakolat kellene vagy valami egyéb habarcs és azt glettelni utána, esetleg erősító szalaggal lehúzni glettelésnél.

aug. 9. 14:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Eurogips Finish a markája. Ezt szokták használni finish glettelésre is.
aug. 9. 14:42
 3/11 A kérdező kommentje:
És akkor most mit csináljak? Kaparjam ki a glettet és javítsam be hamarabb kötő anyaggal?
aug. 9. 14:46
 4/11 anonim ***** válasza:

1 hét alatt meg kell száradnia szerintem.

Nem a hamarabb kötő anyag a lényeg, hanem az, hogy olyat használj ami nagyobb vastagságban is okés. Ilyen pl a flex ragasztó is, de az is elkötöget pár napig.

Kikaparhatod, kitöltheted sima gipsz-el, de úgy, hogy maradjon egy 2-3mm mélyedés amit majd kigletttelhetsz.

a gipsznek se árt száradni 1 napot.

aug. 9. 15:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy nincs időm várni a száradással. Nem gondoltam, hogy ez a gipsz ilyen sokáig szárad. Úgy terveztem holnap már lehet színre festeni.
aug. 9. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Pedig ez egy ilyen szakma. Várni kell a műveletek között.
aug. 9. 15:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Maga a glettelés csiszolható, csak nem száradt ki teljesen fehérre. Ha ezt lecsiszolom és lealapozom, mi történik, ha úgy megy rá a festék?
aug. 9. 16:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kell fehernek lennie. Ha szaraz akkor igen. Csiszolas, alapozas es festes.
aug. 9. 17:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Szóval ha porlik csiszoláskor, de még nem teljesen fehér, akkor már lehet re festeni?
aug. 9. 19:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Persze. Van olyan glett ami nem is lesz igazán fehér. Én pl a széria glett -et szeretem, extra fehérnek ígéri magát. Közben totál szürke marad.

Mélyalapozás után pedig kicsit át is üt majd a mögötte lévő anyag. De nem számít, a festés majd takarja.

aug. 9. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!