A lambériázás miatt a gáz kivezető csöve közel.került a mennyezeten a faanyaghoz. Lehet kapni valamilyen szigetelő félét a csőre, vagy a lambériára hogy ne legyen tűzveszélyes ?
Ez egy régi épület és úgy van megoldva hogy a gáz egy szobában lévő csőre ( kémény) csatlakozik. A lukat viszont ahol csatlakozik ne. Lehet lentebb kivágni mert a konyhai oldalon lévő szembe kerülne.
Ez így utólag derült ki.
Én egy kis azbeszt lapra gondoltam de az már nem
létezik .
Ráadasul 20 cm előírás is van távolságra a mennyezettől
Hááát tapasztalat ugye nem volt, meg ezt a megoldást már kevés helyen látni. De ha lemne valami hőszigetelő lap amit a lambériára, vagy a csőre lehetne tenni az lehet jó lenne.
Csak kb 1.5 méter hosszúsßgról lenne szó
Nem tudom jól elmagyarázni.
A parapettőlegy egy cső ebbe a kéménybe.
Olyan mintha egy kályhától/ ból menne a cső..
De ez a ""kémény"" úgy néz ki hogy egy fémhenger a szobában. Amin van egy kivezető nyílás a " kályhacsőnek".
Most az kivezrtő nyílás ( kémény luk?) a lambéria miatt közel esik a plafonhoz.. az lett lambériázva..
Lehetne egy olyant hogy azon a kéményen lentebb vagni lukat a kályhacsőnek.. de közben meg csatlakozik bele a másik oldalról a kónyha csöve..
Na jó.. én nő agyok.. meg idősebb is.. nem tudom jól elmomdani
Inkább úgy mondom Hogy
ezàltal közel került a """kályhacső "" a plafonhoz nagyon.
Ezt kellene valahpgy egyszerűen megoldani
Nem vállalták hogy lemtebb kivágják mert vami "kétfalú"
az fém kémény..
Van egy belső kisebb fala és úgy van rajta a külső.
Én még nem láttam ilyent..
Nem az enyém.. de aki
csinàlta ,meg szegény erre nem gondolt, csak mikor
odaért a lambériával.
De ezen a fórumon olyan jó ötleteket szoktam.olvasni
Pl..: mikor kopogott a klímám...
Ha jól èrtem, van egy függőleges kèmèny gázhoz, ami dupla falu. Ebbe csatlakozik 2db gázkèszülèk füstelvezetője. Egyik egyik, másik, másik helyisègből.
A kèt bekötès szembe nem lehet, így azok el vannak tolva egymástól.
Most valami mennyezeti lambèriázás miatt a felül lèvő bekötès közel lesz a lambèriához. Ez aggaszt.
Obi-praktiker stb ben lehet kapni tüzgátló lapot. Azt tegyèl oda, hogy ne aggódjál.
5..
Igen ez történt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!