Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik cserepet ajánlanátok?

Melyik cserepet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Ma jött ki az ács megnézni a tetőt, hát eléggé meg van hajolva, amúgy is szar állapotban van, szóval mi tudtuk hogy le kell cserélni. Na most mi cserepes lemezt nem szeretnénk, se zsindelyt, nekünk a cserepes tetszik, meg hát be van építve a tetőtér is, amit majd újra beépítenénk ugyan úgy teljes tetőcserénél. Az ács kijelentette hogy ő leier cseréppel nem akar dolgozni, azt nem vállalja, mert állítólag nagyon törik, sok eltört nála a legutóbb, mi viszont terrántól óckodunk, ugyanis nevelőfaterom a terránnál dolgozik sok-sok éve, és mondta hogy bizony már nem az a minőségi termék, ami volt régen, kevert anyagot tesznek bele, tehát törik, ők is anno cseréltek tetők anyámék, nekik leier van, semmi baja mai napig, bár biztos hogy azóta sokminden változott, akkor ezek szerint a minőség is? szóval ezeken kívül még melyik márkát ajánlanátok? Bramac meg nagyon drága :/ Tondach meg nem gyárt olyat amilyet mi szeretnénk, nekem ezek a lapos cserepek nem tetszenek.
2024. júl. 20. 13:22
 1/7 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
0%
Kerámia a konyhába való, nem a tetőre.
2024. júl. 20. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
A legjobb, legerősebb cserép állítólag a Creaton. Jó drága is persze, de mindenki dícséri aki ezt rakatta fel. Amúgy nem biztos hogy muszáj most azonnal cserélni a tetőt, vélhetően néhány évig még kitartana egy megerősítéssel, illetve a beázások lokális megszüntetésével. Pótcserép is szokott lenni egy ház körül, a régi törötteket, porladókat cserélni. Addig is gyűjtsetek az új tetőre, állítólag valamelyest csökkenni fognak az építőanyag árak.
2024. júl. 20. 14:31
 3/7 A kérdező kommentje:

nem kell gyűjteni pénzt, mert van rá bőven és a szigetelésre is, viszont a tető nincs kihozva, főleg elől, a falnál van rögtön az eresz, szóval még egy 5 centis szigetelést sem lehet rárakni. Húzni pedig nem akarjuk, mivel pala van alatta, tehát régi a tetőszerkezet, amit anno 70-es években, palát raktak, és mivel beáztak 4 éve több helyen, lezsindelyezték, így nem maradhat a tető, mivel szigetelni se tudjuk a házat, meg aztán kitudja 1 év múlva milyen árak lesznek, most kell ezeket amíg meg van rá a pénzünk.

1-es: hol írtam én bárhol kerámia cserépről? betoncserepet akarunk!!! sehol nem írtam kerámiát.

2024. júl. 20. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, nekünk Bramac betoncserepünk van, az nem nagyon tört amikor feltették. Eredetileg kerámiát szerettünk volna mert a betoncserép nehezebb, csak a színekkel nem voltunk megelégedve és így maradt ez. Nem bántuk meg, 16 éve szép és elég nehéz ahhoz, hogy egy vihar sem okozott kárt benne, lehetett rá napkollektort is meg napelemet is szerelni, amikor kint mászkáltak rajta a szerelők a cuccal akkor sem tört el egyik sem.

Valóban van ára, de a minősége miatt megéri. Most úgy kell gondolkodnod, hogy ha 50 évig nem szeretnél vele problémát magadnak, akkor az bizony pénzbe kerül. Viszont ennek a súlya miatt a tető szerkezetét is megfelelően erősre kell csinálni és előtte rá kell kérdezned, hogy el fogja-e bírni maga a ház ha ilyen lesz a tető súlya.

Amúgy cserépről írtál a kérdésedben és nem betoncserépről. A cserép meg kerámiából van alapvetően, aki nem ilyet akar annak ki kell írnia, hogy betoncserép, különben félrevezeti azt aki olvassa. Te hibáztál ne a másikat kérd számon miatta!

2024. júl. 20. 15:25
 5/7 A kérdező kommentje:

kedves 4-es, köszönöm a válaszodat, igen mindenképp hosszú távra gondolkozunk, viszont szaki és szaki között is van bőven különbség, tehát nyilván nekünk mindent összesítenünk kell munkadíj és anyagárdíjként, tudom hogy súlya van épp ezért írtam le ha cserepet akarunk de akkor leírom hogy betoncserepet, akkor az egész tetőszerkezet kuka. A ház pedig elbírja, meg lett kérdezve.

viszont ha azt írom hogy tetőcserép, abban meg egyértelműen beszélhetünk betoncserép vagy kerámiacserépről is, csak annyi különbséggel hogy nem írtam ki hogy tetőcserép hanem simán cserép. Erre mi felénk ebből nem csinálnak nagy ügyet mert ha valaki cserépről beszél automatikusan megkérdezik hogy "milyen cserepet szeretnénk, beton vagy kerámia". Ezen felesleges kiakadni :)

2024. júl. 20. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:
4# a beton könnyebb! Ráadásul impregnált, nem szívja a vizet, mint a cserèp.
2024. júl. 20. 20:32
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 Nem, a kerámia cserép a könnyebb. Nézd meg nyugodtan az 1nm-re szükséges darabszámok alapján!

Ez a kettő közel hasonló méretű pl.

[link]

[link]

Persze találhatsz olyan variációt amiben a kisebb pl. hódfarkú kerámia cserépből jóval több kell ugyanakkora felületre.

2024. júl. 20. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!