Zártkerti pince kéményseprés hogy működik? 22-es csapdája eddig.
Kéményseprő cégeket felhívtam (8 darabot), mindegyik azt mondja hogy csak cégeknek dolgoznak, egyik sem vállalja, sehogy sem.
Katasztrófavédelem pedig lakóingatlanokban ellenőriz és sepri a kéményt.
Az épület hivatalosan mezőgazdasági tároló, egy pince van rajta egy kályhámmal aminek a kéménye ezer éve nem volt tisztítva. Régen úgy működött hogy felhívtam a kéményseprőt, kijött, kitisztította a kémény, kifizettem és elment.
Tudod milyen emberek járnak kéményt seperni a katasztrófavédelemtől??? Szerintem bőven meghaladod a képességüket, látatlanban is azt mondom!
Azért is, mert a tiéd, a sajátod, így máris alaposabb vagy, mint Ő, aki dolgozni nem szeretne igazából, se koszos lenni...
Végy egy kéménykefét, és csináld meg magadnak. Nálam egyszer járt a katasztrófavédelem, láttam mit művel, még ki is oktatott, egy buta beás, mondom ez ide többet nem jön. Magam seprem. Figyelj, tükörrel én is betudok nézni a kéménybe, hogy mi az uralkodó állapot. Kéménykefém nekem is van, eladják bárkinek, nem kell hozzá kéménykefe tartási engedély, azzal két irányba megtudom seperni én is és vele ellentétben én felmegyek a tetőre is. A füstcsövön van tisztítónyílás, azt is kitudom magam pucolni. Hogy a kéménnyel van-e bármilyen probléma, azt bárki megtudja szemrevételezéssel vizsgálni, ha áthalad padláson felmész és tüzetesen átnézed, van-e repedés stb. A huzat mértékét szintén tudod te is ellenőrizni. Baj nem azoknál van, akik nem hívják ki a kéményseprőt, hanem azoknál, akikben nincs meg a hajlandóság arra, hogy szezon előtt a kéményt ellenőrizzék, a füstcsövet, a kéményt kikotorják stb. no és persze azoknál, akik késő ősszel kezdik rendelni azt a fát, amin előtte héten még a madár csicsergett és merő kátrány náluk a kémény. Aztán egyszer csak kigyullad. Drága dolog a kémény belső bélelése, avagy egy új, bélelt kémény építése, szó se róla, de pl. nem annyira kib.szott drága dolog egy külső szigetelés, és teljesen jó megoldás. Én 15cm homlokzati kőzetgyapotot ragasztottam fel a kéményre kívülről, teljesen jól működik, a kátrányosodás és kondenzvíz kialakulása azonnal megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!