Polipropilén vagy cserép tető?
Le kell cserélni a tetőnket, és most láttam, hogy vannak olyanok, hogy polipropilén "cserepek". Első gondolatom rögtön az volt, hogy "dehogyis, a tradicionális biztosan sokkal jobb", de elkezdtem utána olvasni, és ami jó lehet:
1. jobban bírja a különlegesebb időjárási formákat (felénk kb egy hónapja pl a jégeső kilyukasztotta a rolónkat... a szomszédnak meg megindultak a cserepei)
2. könnyebb, ezért a szerkezet is könnyebb alatta
Viszont mégis van bennem egy ellenérzés, mert úgy érzem, hogy a természetes anyagok jobbak kellenének, hogy legyenek. De persze ez lehet, hogy csak az ismeretlen elleni érzésem.
Mi a véleményetek? Ha valakinek itt volt már ilyen teteje, mi volt a tapasztalata? Köszönöm előre is.
Esetleg van linked erről a termékről?
Én sem hiszem, hogy egy műanyag tető jobban ellenállna a jégesőnek, a viharnak, az UV-sugárzásnak. Az, hogy könnyű, nem akkora előny, mivel a tetőszerkezetnek olyan terheket kell elviselnie (hó, eső, szél), ami többszöröse a cserépfedés súlyának is. De ha könnyűt szeretnétek, én is cserepeslemezt mondanék, de leginkabb hagyományos cserépfedést.
Napokig nem találtam honlapot, ahol leírták volna a rossz oldalát a polipropilén cserépnek, de tegnap sikerült.
A terméket belinkelhetem, de olasz honlapon van, szóval nem tudom mennyit segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!