Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Polipropilén vagy cserép tető?

Polipropilén vagy cserép tető?

Figyelt kérdés

Le kell cserélni a tetőnket, és most láttam, hogy vannak olyanok, hogy polipropilén "cserepek". Első gondolatom rögtön az volt, hogy "dehogyis, a tradicionális biztosan sokkal jobb", de elkezdtem utána olvasni, és ami jó lehet:

1. jobban bírja a különlegesebb időjárási formákat (felénk kb egy hónapja pl a jégeső kilyukasztotta a rolónkat... a szomszédnak meg megindultak a cserepei)

2. könnyebb, ezért a szerkezet is könnyebb alatta

Viszont mégis van bennem egy ellenérzés, mert úgy érzem, hogy a természetes anyagok jobbak kellenének, hogy legyenek. De persze ez lehet, hogy csak az ismeretlen elleni érzésem.

Mi a véleményetek? Ha valakinek itt volt már ilyen teteje, mi volt a tapasztalata? Köszönöm előre is.

2024. jún. 18. 05:56
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Cserepes lemez ha könnyűt akarsz.
2024. jún. 18. 06:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Cserepes lemezt mondanék én is.
2024. jún. 18. 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy a polipropilén jobban bírja a jeget.
2024. jún. 18. 12:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Esetleg van linked erről a termékről?

Én sem hiszem, hogy egy műanyag tető jobban ellenállna a jégesőnek, a viharnak, az UV-sugárzásnak. Az, hogy könnyű, nem akkora előny, mivel a tetőszerkezetnek olyan terheket kell elviselnie (hó, eső, szél), ami többszöröse a cserépfedés súlyának is. De ha könnyűt szeretnétek, én is cserepeslemezt mondanék, de leginkabb hagyományos cserépfedést.

2024. jún. 18. 17:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Közben utána olvastam, és az eső/jégesőre még mindig mondja, de azt írják, hogy a hideg/meleg váltakozását viszont nem bírja. Hidegen repedhet, melegen meg megpuhul. Szóval ez bukta, de köszönöm a segítséget!
2024. jún. 18. 18:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Napokig nem találtam honlapot, ahol leírták volna a rossz oldalát a polipropilén cserépnek, de tegnap sikerült.

A terméket belinkelhetem, de olasz honlapon van, szóval nem tudom mennyit segítene.

2024. jún. 18. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!