Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan oldanátok meg a szomszé...

Hogyan oldanátok meg a szomszéd felé eső extra vékony fal hangszigetelését?

Figyelt kérdés

A szomszéd felé eső fal nagyon vékony, a torokköszörülését is úgy hallani, mintha mellettem ülne.

Az adott falat megfúrni, hornyolni sem merjük, mert félünk, hogy rögtön átlyukad. Alig pár centi vastag, a világháborús helyreállítások során törmelékből egy kis cement hozzáadásával felhúzott szükség fal volt.

Az alábbit találtam ki:

Veszek pár vastagabb lécet, pl. 5x5cm, amelyből rácsos keretet építek a falra. A keretet a padló és a plafon közé rögzítem, hogy a szomszéd felé eső falat ne kelljen megfúrni.

A rácsszerkezetet teletömöm gyapotszigeteléssel, majd gipszkartonnal lezárom.

Az így keletkezett falra semmilyen terhet nem rakok, esetleg fali képeket.

Mit gondoltok erről a megoldásról?

2024. jún. 17. 17:40
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Eddig a legkönnyebben kivitelezhető megoldásnak az Ytongot tartom, ahhoz nem kell tartószerkezetet építeni.

Viszont statikailag kétséges, kiszámoltam, 10cm vastag Ytongból majdnem 1 tonnás lenne a szükséges fal. Ehhez már talán statikust kell hívni.

2024. jún. 18. 20:44
 12/15 anonim ***** válasza:
Csak addig tartod könnyűnek az ytongot, míg el nem kezded rakni. A gipszkarton minden szempontból könnyebb szerintem, és gyorsabb is.
2024. jún. 18. 21:55
 13/15 anonim ***** válasza:
A gipszkarton falat egy délelőtt összerakod, legletteled, másnap lehet festeni.
2024. jún. 19. 07:31
 14/15 anonim ***** válasza:
Van kicsit drágább, de egy rétegben feltehető gipszkarton, amibe akár szöggel is akaszthatsz dolgokat. Nézz utána, az hangot is jobban szigetel. De őszintén nem tudom, hogy kis mennyiségben mi éri meg jobban, a két réteg sima vagy az egy réteg speckó
2024. jún. 20. 21:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Gipszkarton elotetfalat epits es fem profillal keszitsd el.

Ytong nehezebb es tobb munka felepiteni

2024. jún. 22. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!