Miért telik vissza magától a fűtési rendszer vízzel, ha beleszivárog a levegő?
Figyelt kérdés
Sok emeletes társasházban leeresztették az egész fűtési rendszert, mert ablakcserekor az egyik munkás ráállt a radiátorra, és eltörött a cső, viszont másnapra újra elkezdett csöpögni. Nem spriccelt, mint közvetlenül a törés után, de csöpögött, és a fűtésszerelő azt mondta, ez azért van, mert belement a levegő, és visszatöltődött vízzel. De azért nem értem, mert a víz sokkal nehezebb, mint a levegő, akkor a pincéből mi nyomja fel a vizet a sokadik emeletig ilyenkor?jún. 14. 12:58
1/3 anonim válasza:
Nem èrtem, ha egy lakásba csőtörèst csináltak, minek kell sok társasházba leengedni a vizet.
Most mi van a csöpögèssel?
Vagy nő lètedre mondtak egy süket dumát, vagy nem tudom.
De megcsinálták a csöpögèst, egyeltalán nálad volt gond, vagy mi?
2/3 anonim válasza:
Lehet csak simán rossza csap amivel a hálózatra van kötve, és hiába lett leengedve, ha a feltöltő oldalon átszivárog, és újra feltöltődik a ház fűtésrendszere.
3/3 A kérdező kommentje:
De amit mondtak az is logikátlan, mert azt mondták, hogy azért telt meg, mert belement a levegő. De hát persze, hogy belement, ha egyszer kilyukadt, és ezért kellett leereszteni (kétszer is ugye, mert az első után megtelt). Amúgy amikor leeresztik, akkor az a víz a csatornába megy, vagy egy tartályba, és onnan pumpálják aztán vissza ugyanazt a vizet?
jún. 14. 16:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!