Társaslakás betonozás. Elbírja az alattunk lévő födém?
Sziasztok!
Vásároltunk egy lakást és épp a felújításban gondolkodunk, ahova kapunk fizikai segítéget, családtól, barátoktól. Felmerült bennünk, hogy szeretnénk a szabályos T alakú előszobánkba, ami 15 négyzetméter kb. felszedni az eredeti parkettát és a felére új parkettát tenni a másik felére pedig kerámia járólapot.
Kiderült, hogy ehhez betonozni kellene, hogy az alap egyenes és jó legyen hozzá. Megfúrtuk a jelenlegi parkettát és kiderült, hogy kb 3 cm vastag régi parkettáról van szó. Nem sajnálták az anyagot belőle, valószínűleg az eredetileg lerakott parketta ez. A parketta alatt párnafákat találtunk salakkal.
Kicsit aggódunk azon, hogy az a sok beton, amit le kell fektetni, túlterheli a födémet és leszakad. Teljesen laikusak vagyunk a témában, szeretnénk megtudni, hogy valós-e a félelmünk. Ha valaki ért ehhez kérem segítsen!
Még pár infó:
- 1920-ban épült budapesti tégla társaslakásról van szó
- 4. emeleti lakás és négy emeletes az épület
- Állítólag 7 cm vastag betonra lenne szükség
- Aki csinálná NEM könnyített betont szeretne használni
- Az új parketta súlya kb 80 kg lenne
- A kerámia padlólap is kb 80 kg lenne
- Acélhálót is szeretnének a betonba illeszteni
- Semmi brutál nehéz bútort és egyebet nem tervezünk az előszobába
- gangos az épület de a mi lakásunk a lépcsőházból nyílik
Köszi a segítséget minden hozzá értő embertől!
Ez négyzetméterenként kb 150kg súly.
Minden gond nélkül bírnia kell, ha nem már gond lenne alattatok.
Szakemberrel meg kell nézetni mindenképpen!
Ha nem is szakad le, de megterheli a födémet ami le fog süllyedni és repedések keletkeznek, úgyhogy festethetitek ki az alsó lakást is.
Nagyon köszönöm a gyors és érdemi válaszokat! Eggyel hátrébb lépünk ezesetben.
Arról nem igazán találok érdemi információt, hogy mennyivel könnyebb a könnyített beton mint a hagyományos. Ez a thermobeton lesz az ha jól láttam? 15nm 7 centi réteghez mennyi thermobeton zsakra lehet szükség? Nem igazán értem a matekot az interneten talahato leírások alapján.
Tesó... ha a térfogat számítása sem megy - általános iskolás tananyag - akkor inkább ne betonozzatok semmit sehol, mert bekerültök a híradóba.
15 x 0,07= 1 köbméter
Ne aggódj ez azért megy. Nem erre a matekra gondoltam. Hanem erre
P350 (testsűrűsége 350 kg/m3): 1,12 m3 Thermobeton + min. 200 kg cement + 140 liter víz + 50 kg homok
De azóta ezt is megfejtettem, nincs szükség személyeskedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!