Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Linóleumra PVC matricát...

Linóleumra PVC matricát konyhába? Mi a tapasztalatod?

Figyelt kérdés

Légyszi, írjátok meg azt is, ha hülye ötlet, de indoklással. Próbálom röviden vázolni a helyzetet. A konyhában és az előszobában ősrégi, undorító linóleum van. Az eredeti terv az volt, hogy azt cserélem kőburkolatra, de felmerült ez a matricás változat is. Egyrészt azért, mert a burkolást nem én csinálnám és a felújításra szánt pénz nagyrészt elfogyott, illetve fontosabb dolgokra kell, másrészt, mert hamarosan születik a gyerekem és nem vagyok biztos benne, hogy kúszó-mászó, járni tanuló gyereknek régi nagy küszöbök mellé jó ötlet a kő.

Szóval kérdésem az, hogy működhetne-e ez az átmeneti megoldás? Mennyi időt bír? Mennyire bírja a vizet, gyakori takarítást?

Ha nincs gyakorlati tapasztalatod, vagy nem szeretnéd kifejteni, szavazatoddal is tudsz segíteni, hogy adott helyzetben melyiket választanád, de főleg tapasztalatokat várok.

máj. 25. 10:34
A kérdező szavazást indított:
Kőpadló
PVC matrica
Nem tudom
4 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

És ha linóleumra cseréled az előző linóleumot? Szerintem annak a felrakása fél nap alatt kész és biztos tartós lesz. Rokonoméknál van le sem ragasztott linóleum a kövön vagy száz éve és még bírja. De persze lehet kapni moderneket. Esetleg a lakkozott parafa lapok is jó választás, az biztos puha, mégis mosható és nagyon trendi - viszont jóval drágább.

De ennyire nem kell túlfélteni a gyerekeket. Nekünk öt van :P, és totyogóként úgysem tudod egyedül hagyni egy percre sem és mégis úgyis elfog esni akkor is, ha két centire vagy mellette, mert biztos a másik irányba dől, mint gondoltad. De ugyanez lesz a kertben, játszótéren, és mindenhol.

máj. 25. 10:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Őszintén, nem szeretném felszedni azt a linóleumot. Nem akarom tudni, mi lehet alatta😂

Rá viszont túl vastag anyagot nem ragaszthatok, mert akkor nem lehetne nyitni-csukni az ajtókat.

Nem féltem túl, az utána jutott eszembe, amikor felmerült, hogy költséghatékonyabbá kéne tenni, hogy lehet praktikusabb is ilyen szempontból. (Magamtól jobban féltem. Szerintem újszülöttként a kövön meg se merném fogni🤣)

máj. 25. 11:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem pont a gyerek miatt jobb lenne, ha higiénikusabb lenne, az pedig azt jelenti, hogy fel kell szedni, és lekövezni. Sokkal tartósabb is lesz, nem kell vele majd néhány év múlva újra bajlódni. És ugyanazzal a lendülettel a küszöböket is meg kéne szüntetni.
jún. 2. 15:20
 4/5 A kérdező kommentje:

#3! Pontosan ez volt a terv, de ha egyszer nem maradt rá pénz, akkor nincs miből🤷🏼‍♀️

Jut eszembe, ugyanitt ötleteket várok a küszöbre is. Az egyiken fém él van, az nagyon durva. Nincs erre valami élvédő? Vagy le lehet róla szedni? Ha leszedem nem esik szét?

jún. 2. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam lakótelep, eredeti buszkék linóleum. Vettem vékony , nekem tetsző linóleumot és leraktam 72 éves nőként. A falnál, széleken hagytam felfelé pár centit és ott kétoldalú ragasztóval megfogattam. Így szegélyezni sem kellett.

Ahol toldani kellett, vettem hozzá Werner Müller PVC hideghegesztő folyadékot A tipust.

jún. 3. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!