Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Türelmet kért írásban a...

Türelmet kért írásban a mellettem lakó új pár az egész háztól, de ha ez így nem megy részemről, átkopoghatok?

Figyelt kérdés

Türelmet lehet kérni, de az nem megy szerintem, ha a pihenőidő tiszteletben tartva nincsen én úgy vélem...

Negyed 10-kor tegnap majd' kiesett a káve a kezemből mert nekiestek fúrni. 16-kor még fúrtak. Utána elmentem programra. Ma megy a kopácsolás egész nap, sanszosan lapraszerelt bútorokat raknak össze.

Azt meg sem említem, hogy hosszúhétvége van.

6 éve élek itt, 28 eves vagyok, én is újítattam fel, más is, persze felfogom, hogy az ember csak szabadidejében tud ezzel foglalkozni, szakembert sokan nem hívnak mert drága (nekem megérte, mert drága volt, de 2 hét alatt A-tól Z-ig befejezte a generál és még így is pampogtak), de mivel egész héten fúrtak azért a hètvégét ki lehetne hagyni, mert másoknak is sikerült.

Arról meg én nem tehetek, hogy home officeban vagyok és hètköznap is jobban kéne a csend, de akkor legalább a pihenésre lehetnének tekintettel?

Plusz én full normális voltam, minden közvetlen szomszédomnak kopogással bemutatkoztam amikor idejöttem. Pláne egy ekkora felújítás előtt értékeltem volna, ha ezt a kört lefutják ők is. :)

máj. 19. 17:14
1 2
 1/19 anonim válasza:
43%
Szia! Megértelek, voltam hasonló helyzetben. A hétvégét illik tiszteletben tartani! Vasárnap és ünnepnapon rendőrt is hívhatsz garantált a büntetés! A felettem lakó anno halottaknapi hosszúhétvégén kezdte el kis kalapácsával felverni a járólapot - de már hónapok óta kalapáltak-fúrtak-faragtak és hiába kértük, hogy vegyél már ki egy hét szabi, csináld megnamit kell aután mostmár kuss legyen! Még neki állt feljebb! Jött a duma, hogy saját lakásában (nem az egyébként, önkormányzati ajándék volt, mégjozzá a második mert az elsőből menniük kellett mert nem jöttek ki a lakókkal...), úgyhogy bebizonyítottam, hogy társasházban ez azért nem egészen így van. Majd másfél év harc kötlvetkezett mert ezt meg akarták bosszulni. Annyira túlzásba estek, hogy a lakásügyre befáradva innen is sikerült kirakatni őket! Kaptak egy harmadik (!) önkormányzati ingyenlakást, de már onnan is takarodniuk kellett. Tudtommal negyediket nem kaptak. Ha tulaj az illető és nem albérlő akkor óvatosan a rendőrhívással mert nagy harc lehet belőle... De ha elszakad a cérna, akkor nyugodtan! Mert ahogy a mondás is tartja: a lóf@sznak is van vége!
máj. 19. 17:32
 2/19 anonim ***** válasza:
44%

Mivel DIREKT szóltak, ezért nem igazán értem, miért nem fogod fel, nem viccböl van zaj tölük.

Másrészt ha neked negyed 10-kor korán van, az nem a szomszéd hibája.

Harmadszor ha van elég készpénzed, akkor meg tudod oldani két hét alatt a felújítást, ha nem, akkor sokkal tovább tart.

Meg eleve nem mindegy, milyen állapotban volt a te lakásod a felújítás elött (az elözö egy-két éve tette rendbe), és milyenben az övék (ahol esetleg már 10-15 éve nem csináltak semmit)

máj. 19. 17:34
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Szabàlyozva van, hogy mikor lehet zajos felújításokat vègezni. Nálam a vállalkozó vasárnap nem is volt hajlandó burkolatot felszedni, mert zajos, ès feljelenthetik.
máj. 19. 17:44
 4/19 A kérdező kommentje:

Hétvégén akkor sem illik egész nap zajongani kettes, erre jóindulattal sem kérhet meg. :)

Nem korai a 9 ora utáni időpont, nem erről volt szó, de ha nem számítasz rá, hogy az egy nyugis napodon végig fúrnak, az akkor is baromi kellemetlen.

És nem, nem totál lelakva hagyta ott a volt tulaj. Legfeljebb nem tetszett nekik se a konyha, se a fürdő, de ők konkrétan az hálóm-ő nappalijuk falát fúrták ezerrel tegnap. Totál indokolatlan, hacsak nem egy fullos szekrényrendszert fúrtak a falhoz. Én megértem, de ha mondjuk a 3. Hètvége fog erről szólni, akkor azért szóvá lehet tenni úgy vélem, hogy csinálják máskor, engem nem zavar ha emiatt lassabban készülnek el, az 14 másik családnak ugyanúgy hètvége.

máj. 19. 17:48
 5/19 A kérdező kommentje:
Az utolsó albiban ahol laktam szombat 9-14:00 között lehetett fúrni stb. A 16:00 ora nem fér bele a keretben, emiatt gondolkodtam el hogy szólok.
máj. 19. 17:49
 6/19 anonim ***** válasza:
55%
Bocs, ezt nem figyeltem, hét végén, ünnepnapon tényleg nem szabad zajos munkákat végezni.
máj. 19. 17:55
 7/19 anonim ***** válasza:
36%
Biztos nem az a hobbijuk,hogy téged bosszantsanak.
máj. 19. 18:15
 8/19 anonim ***** válasza:
71%
Házirendet be kell tartani.
máj. 19. 19:05
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Van egy házirend. Van, ahol hétvégén egyáltalan nem lehet zajongani, van, ahol szombaton kora délutánig megengedett. Kétlem, hogy van olyan házirend, ahol egész hétvégén lehet zajongani. Oldják meg mashogy. Én is megoldottam. Jöttek volba a munkasok hétvégén is, de mindig már az elején kikötöttem, hogy nálam csak hétköznap 9től 5ig fér bele.
máj. 19. 20:23
 10/19 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem meg annyira jó lenne ha megtanulnánk egymás mellett, élni.

Biztos hogy velem van a baj, de engem pont nem zavarna ha valaki felújít.

Anno mi is fúrtunk hangos gépekkel dolgoztunk. Volt elég bajunk. Mi sajnos csak hétvégén tudtunk felújítani. Viszont a szomszédok egy rossz szót se szóltak. Tudták nem fog örökké tartani, de muszáj megcsinálni.

Neked is azt tanácsolom, gondolj arra, hogy miután felújították nem lesz zaj. Ezt a kis időt kell valahogy kibírnod.

Kitartást!

máj. 19. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!