Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kezdőként meg lehet szépen...

Kezdőként meg lehet szépen csinálni a parketta csiszolást és lakkozást vagy bízzuk szakemberre?

Figyelt kérdés

Padlót akarjuk csiszolni és lakkozni, de sosem csináltunk ilyet.

Ilyen esetben lehet szép a végeredmény vagy bízzuk szakemberre?

2024. máj. 16. 20:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Parkettacsiszolót lehet bérelni, de sok gyakorlással lehet szépre csiszolni vele. Azt tudod, hogy mit csináltok a szélekkel, sarkokkal, szegélylécekkel?
2024. máj. 17. 17:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem, hogy téged traumatizáltak a tapasztalataid a szakemberekkel, de nem lehet mindent otthon barkácsolva megcsinálni. Ha még sosem csiszoltak parkettát, az első próbálkozás valószínűleg ügyetlenre fog sikerülni. Egyes helyeken nem lesz jól megcsiszolva, más helyeken túl mélyre sikerül a csiszolás, nem tudják a parketta hézagokat mivel és hogyan tömítsék, hogyan kezeljék utána a fát, stb. Ha ez valami átmeneti megoldás, akkor lehet kísérletezni, de ha az egy szép igazi fa parketta, én nem azon tanulnék a helyükben.

Én például vakoltam nemrég egy melléképületet, mert kőműves meló, biztos én is tudom valamennyire, és hát sok kérdés merült fel, amire nem tudtam a választ és nem is lett szép. A következő már jobb lesz, mert tanultam belőle, de jobb hogy nem a ház utcafronti részével kezdtem. Azért a szakik csak tudnak valamit, csak kell találni egy jót, ami nem egyszerű.

2024. máj. 17. 18:50
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

10 éve ugyanezt mondták a szobafestésre is, hogy csak mester tudja megcsinálni.

ajánlom a youtube t.

Te észreveszed, hogy az egyik sarok 1mm-rel lentebb van???? Miről beszélsz?

Te is lehúzós mester vagy?

Azért lehet bérelni csiszológépet hogy mindenki megcsinálja.

2024. máj. 17. 20:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok lehúzós mester, házam van, és megcsinálom a kisebb munkákat a ház körül. Én azt látom, hogy egy tapasztalatlan ember egyszerűnek tűnő dolgokat el tud rontani, mert a gépek kezelését meg kell tanulni, az anyagok máshogy reagálnak, mint gondolnánk stb. Igen, észre lehet venni a parkettán, ha az valakinek az első csiszoló munkája. Lehet, hogy kérdezőék jól csinálják, de én is azt javaslom nekik, hogy inkább szakembert keressenek.
2024. máj. 17. 22:28
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Annyi tudás kell hozzá, mint a porszívózáshoz. Egyszer át kell menni rajta mindenhol.

Ha elrontod, még egyszer átmész rajta.

:D

2024. máj. 17. 22:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Pillanatok alatt belecsiszol a gèp egy mèlyedèst. Szóval csak óvatosan.

Ès amit itt nem írtak, az, hogy a sok csiszolástól egyszerre, elèg jól bemelegszik a parketta, ès ki is tud gyulladni, ès a règi szurokba rakott parketta fellazulhat. Vannak itt gondok. Szval tönkretenni lehet. Nem árt előtte utànaolvasni, ès sokszor az is kevès.

Az ismerősömn3l parkettás csinálta, de másnapra a parketta hőjètől füstölgő szuroktól szürkès lett a frissen festett fal.

2024. máj. 18. 08:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos, aki nem tud róla semmit, az a legbiztosabb magában, mert minden olyan könnyűnek ès egyszerűnek nèz ki.
2024. máj. 18. 08:50
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm. Pontosan erről beszélek. A mester csak a m2 ár érdekli. Ha fel is gyújtja a házat, őt ki kell fizetni, különben hívja a rokonokat.

A szemetes vödröt körbe csiszolja, merthogy a pakolásért nem lett fizetve és akkor a vödör helye miatt újra hívni kell mestert.

Ha lejtősre csiszolja simán ráfogja az alap ferdeségére, miközben a 4.-en vagytok.

Ha ezekkel a problémákkal valaki nem tud megbirkózni, akkor mestert kell hívni.

2024. máj. 18. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!