Ezt a felújitást mennyiért csinálnák meg, vagy ha van itt lakás felújitással foglalkozó emberke akkor te..?
Az árat befolyásolja az országrész, szóval kecskemét alatt vagyunk 25-30 km-el.
Adott egy épület ami eléggé le volt rohadva, nem lakták már kb 10 éve. Egy kisebb régi ikerház egyik fele.
Ezek a munkák voltak:
19nm-es szoba..: álmennyezet épités valamint volt 3 pici ablak amiből 1 be lett falazva, 2 meg össze szakitva és beépitve egy nagyobb 130x200as ablak a vastag régi vályog falba, plusz ide 3 áthidaló berakása. ablakok mellett újra falazás mert plafonig kellett bontani a rozoga vályog falat az áthidalók beépitése miatt. Itt 2 fal totál újra vakolva, hálózva majd mind a 4 fal 2soron glettelve, festve.
2 ajtót be kellett falazni, egyet meg a falba szakitani. Itt is vastag vályog fal, áthidalók berakása, ajtó behelyezés.
Fürdőt is kelett csinálni a régi kazánházból(200x250). Itt is újra kellet vakolni mert egyenes a falban fél méter nem volt. A kis kamra ablakot ki kelett faragni dupla akkorára (60x80). ide is komplett álmenyezet épités, plafonig csempézés, padló csempézés. most csilivili és ragyog mintha egy magazinban lenne.
Konyhát is kellett csinálni (250x350) ami ugyancsak egy görbe félig vályog félig tégla fal. Itt is mint a fürdőben a falak olyanok voltak hogy fél helységben a vakolatot kellett leverni másik felében meg a 6 sor glettet meg a 15 réteg festéket kellett lekaparni. Itt is plafonig csempézve lett mind a 4 fal, plusz a régi ajtó kivéve, új berakva. Persze az új álmennyezet ide is felkerűlt. Betonozni is kellett egyszer 20, másodszor meg 2 négyzetmétert. Most minden fal sik, egyenes és szép pedig 1 méteren néhol 4-5 centi görbület is volt hol erre hol arra. A horonymarás és a kötődobozok (37) is meg lettek csinálva. Külső falnál is le kellett verni több nm vakolatot és visszavakolni. Kaptak egy fa szerkezetes egyszerű kis féltetős kiülőt is mellé. Semmi extra, 20nm 6 gerenda láb és lemez tetővel a házhoz épitve, 1 oldal befalazva.
Egyedül a villanyos meg a vizes melót csinálta a tulaj, mert családban volt szakmabeli.
Ti mennyit kérnétek el tőle, vagy nálatok ezt mennyiért csinálnák meg ezt a nagy melót. Ez az első nagy munkám. Konkrétan szarból várat épitettem, totál egyedül másfél hónap alatt. sittet is elvittem pedig 2 platónyi lett. Kőműves, burkoló, és kartonos szakmám megvan, le is számláztam neki de most kezdtem csak maszekolni és mivel rokon és sokszor segitett már nekem mikor nem volt segédem kisebb melóknál igy nem kértem tőle csak 850 ezret. Most megy a szarrágóskodás meg a pampogás hogy nem ér többet 500nál a munkám... Én úgy vélem, hogy ha idegenbe kedvezmény nélkül számláztam volna, megért volna ez simán a dupláját is..
Az ár le volt beszélve, le volt papirozva, ennek ellenére ment a hőbörgés hogy há ez nem ér annyit,mit képzelek énés fogadjam el az 500at és kussoljak.
Ha nem fizet akkor megyek hivatalos úton, hisz papirom van.
Amúgy köszi a jó tanácsotokat, hogy előre de nem ez volt a kérdésem, hanem, hogy szerintetek ez a munka rendes piaci jelenlegi munkadijakkal mennyit érhet. Kicsit tájékozódjak, hogy a pofájába tudjam vágni az árakat, mert én úgy gondolom, hogy ha nem csináltam volna meg igy is kedvezményesen akkor nyugodt lelkiismerettel irhattam volna a számlára 1,5 - 1,7 milliót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!