Máló vakolat lekaparása után mik a további lépések? (részletek lent)
Egyszer jött egy "szaki" telibe glettelni a falat, majd festeni. Én megelőző munkálatokat végeztem, hogy ezzel már ne legyen gondja: lekapartam a máló vakolatot, a szaki jött, glettelt, festett, majd csodálkozva vettem észre, hogy festés után a körvonalakból pontosan meg tudtam mondani, honnan kapartam le azt az 1-2 réteg vakolatot.
Mivel most megint hasonló lesz a művelet, így szeretnék előre felkészülni, és rájönni, hol rontotta el az ember. Több rétegben/vastagabban kellett volna glettelni? Vagy glettelés előtt megcsiszolni a felső réteg széleit (ahonnan lekapartam a vakolatot)?
máló jicák
Nekem az lenne a tippem, hogy megspórolta a mélyalapozót.
Annyira olcsó cucc, hogy én alapból a máló vakolat kaparása után végig szoktam hengerelni a falat, és ha nem volntam be az egészet egyenletesen pl. hagaltih vagy knauf putz-al, akkor még egyszer átmegyek felstés elött mélyalapozóval.
Hát ezalapján az lehet, hogy ha jól értem foltokban glettelt, és hát az új glettelöanyag más felületi minöséget ad, mint a régi vakolat.
Én most vagyoknagyfelújításban, pont ezért szoktam a falakat telibehúzni, amikor nem csak ideiglenes javításról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!