Mivel zárjam le a konyhai hátfal tetejét, ha nincs felső szekrény?
???
Nekem nem világos a kérdés. Mit akarsz lezárni és hol? Mit értesz "konyhai hátfal" alatt és miért akarod lezárni?
Ha a fal a kérdés, hogy mit tegyél rá ott ahol nincsen felső szekrény akkor a válasz: amit szeretnél. Általában ott a szekrény tetejéig van csempézve de lehet simán festve is hagyni vagy burkolni dekor lapokkal, üveggel, fémmel, parafával, bármivel.
Ha nem érted a kérdést minek válaszolsz? Közlési kényszered van?
Nagyban függ attól, hogy miből van. Ha csempe, multigéppel alá lehet vágni és becsúsztatni egy csempe élvédőt. Vagy akár egy burkolatváltót.
festhető akril erre való: [link]
Szappanos vizet vagy ablakpucolót raksz spricc fejes üvegbe azzal megfújod a kinyomott nyomvonalat, jégkrémes pálcikával vagy újjaddal elhúzod. Papír törlő is kelleni fog. Csak száraz felületre lehet nyomni az akrilt!
Konyhai hátfal alatt azt értem, amit általában értenek alatta, a bútorlaphoz hasonló, laminált forgácslapot, amit csempe helyett szoktak a pult fölötti falrészre rakni ( [link]
Szóval a hátfal alját a pult zárja le, a tetejét pedig általában a felső szekrények. Ahol viszont nem kerül fölé felső szekrény, ott kilátszik a hátfal felső élén szabadon lévő forgácslap. Erre vonatkozik a kérdés. Nem találtam kifejezetten erre való élzárót vagy szegőt. Az akril nem rossz ötlet, de ha van esztétikusabb, kevésbé mókolt megoldás, akkor még várom. Még nincs felrakva egyébként, a tervezgetős résznél tartunk.
Konyhai hátfalból többféle is van, nem egyértelmű, hogy ezt értetted alatta.
Ehhez viszont van éldekor.
Köszönöm, tudnál esetleg linkelni? Mert ezen a néven sem dobott fel ilyet a Google.
"Konyhai hátfalból többféle is van, nem egyértelmű, hogy ezt értetted alatta."
De, teljesen egyértelmű volt.
"Ez élzárásra való nem hézagolásra!" Pontosan élzárásra is kell a kérdezőnek, így megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!