Van itt olyan akinek több éve kondenzáció kazán van és nincs vele probléma? Milyen típus?
Bosch 6 éves lesz.
Rendszeresen karban van tartva, tágulási tartályt kellett benne cserélni (4 évesen), illetve égőtér tömítést (3évesen).
Teszi a dolgát.
Nem sok a hozzászólás!Ez egy kivételes 6 év lehetett?
A kondenzációs kazán elődje a turbós kazán volt, a csőben cső kéménnyel!
Egyszerű volt, a turbó a külső kéményen szívta be a levegőt, majd a párát
kinyomta a belső csövön, majd befagyott a cső végén! Én jeleztem ezt, hogy veszélyes, de akkor már megjelentek a kötelezően beépítendő kondenzációs
kazánok, ugyanazzal a kémény típussal. Csak hát van egy kis különbség, a kazánban még van egy hőcserélő, ami az égéstermékből kicsapja a vizet és ezt a meleget a visszatérő hideg víz fűtésére használja! Így a távozó égéstermék már hideg, a víz lefolyt a szennyvíz a csatornába!!!
A turbós magyarázat az volt, a belső csövön kimenő meleg , fűti a bejövő levegőt!
Nos a kondenzációsnál, már ez nem volt igaz, mert a hőcserélő a vizet lecsapatta, így a kéményben már nem meleg ment! Így a bejövő levegő is hideg lett, ami rontja a fűtés hatásfokát! De nem ez volt az egyetlen probléma, a kondenzvíz a gázban volt, amihez hozzájött a köd beszívása, ami további csökkenő teljesítményt jelentett! Sőt egy kazán felrobbanása jelezte, ha hosszabb időre leállítják a kazánt, a bejövő hideg hatására a
hőcserélő befagyott, állítólag a helyiség is hideg volt, ez is igaz, majd beindult a kazán, és lebontotta a konyhát!!!! Máris változott a kémény szívó ága az eresz alá került! kérdezem én, ha igazi tél volna, a beszívott hideget mivel fűtik fel, hogy utána kondenzálják és még plusz
meleget is hozzon 100% fölött!!!! ( Azt is megtudtam, van egy 5-6 ezer
forintos alkatrész, ami megóvja a kazánt a befagyástól(?)!!!!
Baxi turbó kondenzációsként árulták. 15 éve megy, egyszer kellett kikoxolni.
2-3 évente karbantartás, a vízgyomást évente töbször beállítom. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!