Albérletbe kiadott közepes állapotú lakást érdemes felújítani?
Fürdőszobát, WC-t gondolkodtam, hogy újra burkoltatnám.
Az ingatlan 90 nm, Budapesten van.
Saját lakást?
A környéktől függ és hogy kiknek tudod/akarod kiadni.
Ha nem tudsz utána annyival többet kérni, hogy 1-2 év alatt megtérüljön a felújítás akkor nem éri meg annyit belefektetni. Ha ezzel tudsz annyival jobb lakókat vagy több bérleti díjat elérni, akkor igen.
Pl.gyereken egyetem városban lakott bérlakásban. A tulaj egyetemistáknak szokta kiadni, nem akar rá túlzottan figyelni, külföldön dolgozik, majd akkor újítja fel ha hazajön és ő akar majd benne lakni. Másik lakást nemrég vette a tulaja, akkor fel is újította, így több a bérleti díja. Sok az egyetemista, ez is épp úgy az egyetem mellett van, vagy az egyetemisták között talál olyat aki megfizeti, vagy keres mást aki dolgozik már. Neki megérte felújítani.
Kint a lakótelepen már nem érte volna meg, az olyan messze van az egyetemtől hogy oda pont csak azért mennek lakni mert ott kevesebb a bérleti díj, de ott dolgozó emberek se fizetnének többet a lakásért.
#1 Az ilyen felújítás nem olyan költséges, ez megtérül hamar.
De érdemes kedvező módot találni, nem kell felszedni a járólapot, leszedni a csempét, elég egy jó linóleum burkolat a tetejére és kifesteni, a csempét matricával felújítani vagy átfesteni. Inkább öttletes és tiszta legyen, mint drága!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!