Régi, enyhe vaj színű, kicsit fényes falat milyen alapozóval kenjem be átfestés előtt?
Figyelt kérdés
Plafon is ilyen színű és nem tetszik, mert olyan,mintha besárgult volna a fal. Jó pár éves festés lehet, mama korszakból. Csiszolni én nem tudok, a kezem nem alkalmas rá. Fizetnék festőnek, de nekem drága.
Olvastam,hogy lehet valami alapozót kenni falra és utána már tapad rá másik festék. Tud valaki linket küldeni, mit keressek a boltban ?
2024. jan. 19. 00:34
1/5 anonim válasza:
Mélyalapozót kérj, majd adnak valamilyet. Általában hígítva használják, de úgyis rá van írva, milyen arányban kell. Ha véletlenül a régi festék is diszperziós (és újrafesteni is azzal akarod), akkor lehet, hogy felesleges az alapozózás, de ártani nem árt, kend nyugodtan. Viszont ha spaklival vagy késsel alányúlva könnyedén pereg le a régi festék, azt a mélyalapozó nem ragasztja vissza, azt sajnos tényleg le kéne kaparni. Illetve ha zsíros, vagy más nagyon erős szennyeződések vannak rajta, azokat le kéne csiszolni, mert átütnek az új festéken.
2/5 anonim válasza:
Azt is jó lenne tudni, hogy most milyen festék van rajta.
3/5 anonim válasza:
Tapad az erre is nem szoktak falfestéket alapozni.Max pormegkötővel átkenni repedéseket gipszel behúzni és mehet a festés.
4/5 A kérdező kommentje:
Most próbáltam szekrény mögött, szerintem tapad rá a jó minőségű festék. Úgyis 1-2 hónap múlva fogok festeni , addig nekem, nem-e potyog. Ez nem az a nagyon fényes festék, de nem matt.
2024. jan. 19. 09:49
5/5 A kérdező kommentje:
Nem koszos ,mert másfél méterig más van a falon, főzőlap mögött is más van. Nem jön le, stabilan van a vakolat. Portalanítani kell maximum és kenni.
2024. jan. 19. 10:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!