Hová, hogyan vezessem el a klíma kondenzvízét?
Lakás teljes felújítása előtt állok. Szeretnék klímát a lakásban, de nagyon nehézkes a kondenzvízelvezetés megoldása. A lakás a 9. emeleten van. Több lehetőség van, nem tudom melyiket kellene választani, vagy, ha van más ötlet, annak is örülnék.
1. Kicsepegtetni a 9. emeletről (ez szerintem nem egy jó ötlet)
2. Mivel álmennyezet lesz, így a plafon alatt el lehetne vezetni egy kis szivattyúval (kb. 7 m távolságra kellene)
3. Kivezetni a falon egy zárt csőben és folyamatos lejtéssel a csövet a falon rögzítve elvezetni a már kialakított szifonhoz. A falon kívül kb. 8 m cső menne, összesen kb. 15 csövön folyna keresztül a kondenzvíz.
4. A szobában elhelyezni valami nagy vízigényű szobanövényt és arra rácsepegtetni a vízet. A szobanövény alatt egy edényét úgy kialakítva, hogy abban néhány liter víz elférjen.
Két megoldás van:
Mezei műanyag kannába vezeted, pár naponta kiüríted.
Vagy kondenzvíz elpárologtató készülék.
Ez egy doboz a falon, elektromos áram felhasználásával elpárologtatja a vizet.
3#
Az elpárologtatóról azt mondták, majdnem annyi áramot fogyaszt, mint maga a klíma.
(Lehet, hogy nagy butaság, de olyanra már gondoltam, hogy a kültéri egység ventillátorára csepegtetni a vizet, hogy az szétverje apró cseppekké (vagy valami módon elporlasztani a vizet))
4#
Az általam 3. verziónak elnevezett megoldásnál a nagyszobából kimenne a cső (gipszkarton alatt) és a konyhában vissza bejönne (szintén gipszkarton alatt) a lakásba, egész a már kialakított szifonig.
7#
Igen, így könnyű lenne megoldani, de ennyire nem egyszerű sajnos.
Míg a vízcseppek leérnek, lehet, hogy a szél az alattam lévő lakók ablakára fújja a szél. A csepegtető alatt járkáló emberekről nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!