Egy 100nm²-es ház gázkonvektor cseréje gázkazánra mennyibe kerül kb?
2 milliot szoktak atlagban mondani.
En ezen felkurtam az agyamat, a gazkazant betette egy szaki, de a futescsoveket en magam csinaltam meg rezcsobol, par internetes video utan. Nem egy atomfizika, csak vagni meg forrasztani kell tudni.
Ja, csak a gazcsovet kell terveztetni, a vizes csoveket nem, be ne dolj.
1es: Na jó. Nevess ki nyugodtan, de ez a "csak a gazcsovet kell terveztetni, a vizes csoveket nem " pontosan mit jelent? 🤣
Szóval ami a kazánból megy ki víz cső az mind1 merre megy, és csak a fűtés cső számít, vagy teljesen rossz helyen keresem a megoldást?🤣 kérlek nézd el nekem. Lány vagyok. Örülök ha tudom melyik a gázcső🤷♀️🤣
A gáz cső a gázos cég tulajdona és csak ő nyúlhat hozzá. Azt kell terveztetni. Ha esetleg olyan helyre teszitek a kazánt, ahol most épp egy konvektor van és onnan kötitek be a gázt is flexi csővel, akkor nem kell terveztetni. Persze ha a régi csöveket a konvektorok helyéről le akarod vágni, akkor az tervezős. Ha ledugózzák a csöveket és ott marad a csonk, akkor az se tervezős.
A fűtés csöveit azzal csináltatod akivel akarod, te is csinálhatod, ami csövek mennek a radiátorokhoz. Az sem tervezős.
Ha megoldható a kazán egy konvektor csövéhez az jó, mellé én akkor a többi konvektort is meghagynám vagy cseréltetném valami újabbra, ha van rá mód és ha nem zavaró, csúnya. Akkor van lényegében alternatív fűtésetek. A kazán természetesen majd vasárnap fog bedögleni.
Az árhoz:
Nekünk a kazán csere egy bojlerrel került kb 1M Ft-ba. Ez csak a kazán volt. Plusz mellé eph kialakítás, ahol a vill szerelő c. lehúzott még 150e Ft-al.
A csövezés a radiátorhoz adott volt, meg én csinálgattam. Amúgy az is minimum lenne még 1 misi szerintem ha csináltatod. És persze nem mind1 milyen csővel, hogyan. 5rétegűvel olcsóbb. Sógotom szénacél csővel csináltatta mert az jobban tetszik neki. Ott csak a cső volt 1m úgy rémlik. Szóval szerintem 2-4M között kalkulálj.
Ha van rá mód, akkor inkább ne vegyél konvektoros házat. Lesz ott még más gond is bőven, azzal is számolni kell.
Értem
Köszönöm,hogy így levezetted, így már világos a dolog.
Sejtettem,hogy nem olyan könnyű és egyszerű,mint amilyennek tünik
5ös: még nem vettük meg. Előre érdeklődök, hogy ne akkor vágjon arcon a tudat,hogy belefutottunk valamibr,amibe nem kellett volna🤣
De átgondolom még,mert így lehet megéri egy olyan ház,amiben alapból ki van építve a kazan rendszer. Köszi amugy,ha esetleg aktuális keresni foglak😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!