Egyenletlen és hajszálrepedéses plafont mivel tehetnénk szebbé?
Családi házról van szó. Mivel a mennyezet azzal a nádat is felhasználó megoldással készült (nem tudom, hogy nevezik szaknyelven), mindig keletkeznek rajta hajszálrepedések, szóval a meglévők lehálózása-glettelése nem oldja meg a problémát. Ráadásul több helyiségben nagyon nem sima, elég hepehupás.
Régen egy festő fűrészporos tapéta felragasztását javasolta mindkét problémára. A legrondább mennyezetű helyiségben felragasztotta, tökéletesen be is vált. 20 éve nem látszanak a repedések, a tapéta strukturált felülete pedig optikailag csökkenti a felület egyenletlenségét.
Most felújítunk, 2 másik szobában is szeretnénk valamit kezdeni a plafonnal, csak gondoltam utánakérdezek, van-e a fűrészporos tapétánál valami modernebb, kevésbé retro megjelenésű megoldás.
Álmennyezetet építeni, vagy csicsás polisztirol lapokat felragasztani nem szeretnénk. Esetleg valami másféle tapéta? Ha más nincs, marad a fűrészporos.
Pedig én azt csináltam
A lakásomban a hálószobában a plafonon három helyen volt hajszálrepedés.
3 helyre feltettem,felragasztottam 3 polisztirol lapot.
Megmondom őszintén fel is dobta azt a kis szobát
Fémvázra raktátok fel a gipszkartont, vagyis álmennyezetet csináltatok? Vagy létezik más módszer is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!