Új konvektor kialakításánál is kell komplett gázterv és engedély?
Kell új rajz,módosításnak számit.Csak a tervezőnek könnyebb a dolga .
Lehet hogy a régire rajzolják,de ehhez is tervező kell.
Amit a 2-es ajánl, az a legjobb módja annak, hogy egy nagyobb káreseménynél (amikor a legjobban kell a pénz) ne fizessen a lakásbiztosítás.
Sajnálom, de hivatalosan nem tudsz új gázkonvektort létesíteni. Kifutott technológia. Egyedül a meglévőeket cserélheted új gyártásúra.
#2. Köszi, de ha lehet mindenképpen hivatalos utat választanék.
#3. Jól értem, hogy oda sem engedélyezménynek újabb konvektort, ahol már van? Tudsz esetleg valamilyen szabályozást / törvényt, ahol leírják, hogy már nem lehetséges?
Hivatalosan 2 féle képpen lehet új gázkonvektort felszerelni:
1. A régi meglévő készüléket cseréled le egy újra
2. Régi ház, aminek az eredeti tervrajzán már eleve szerepel a gázkonvektor helye, de valamiért sosem lett kiépítve!
Tervrajz mindenképp kell hozzá, csak nem tudom, hogy hivatalosan a meglévő konvektoros rendszer bővítésére adnak-e ki engedélyt! A házba bevezetett földgáz egy dolog, de hogy azzal hogyan fűtesz, nem mindegy! Teljesen új gázrendszer kiépítésében ma már csak radiátorra, gázkandallóra, és padlófűtésre adnak ki engedélyt, mert azoknál a fűtési energia/hő 100%-át hasznosítod, konvektornál viszont ennek 15-20-30 %-a parapeten keresztül a szabadba elvész!
5 ös,nem tudom mikori ez a rendelet,de öt éve nálunk is régi épületbe lett a gáz lecsatlakoztatva .Nem kérdezte a tervező új vagy régi konvektor lesz e.
Tipusnak oda írta F8
Alapból a gáz fűtő készülék hatásfoka van meghatározva, illetve a zárt ègèstèr.
Viszont úgy tudom, hogy új parapet nem lètesíthető már, ezèrt nem lehet beterveztetni újonnan parapetes konvektort.
Vgf szaklap cikkében találtam ennyi infót:
A 11/2013. (II.21.) NGM rendelet 2. mellékletének (MBSZ) 4.2.4.1. pontja vonatkozik, amely huzamos emberi tartózkodásra szolgáló helyiségekben tiltja„új felhasználói berendezés létesítése esetén” „B” típusú gázfogyasztó készülék telepítését.
Viszont a B-típus a nyílt égésterű berendezéseket takarja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!