Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Födém szigetelés ki hogy...

Födém szigetelés ki hogy oldotta meg? Árban kb mennyibe került?

Figyelt kérdés
2023. dec. 12. 22:30
 1/8 anonim válasza:
Èn kőgyapotot használtam , bálában árulák , 20 cm vastagon terítettem szèt , tavaly ez durván 250-300 ft volt .
2023. dec. 12. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Kozetgyapotot tablat vettem, 15 centit tettem 2 rétegben. Összesen 122 negyzetmeter anyag ment 60 negyzetmeteres födémre, 400ezer volt szállítással (34 bála talan). Szerintem ha már csinálod csinálj 30 centit
2023. dec. 12. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:
2x15 cm kőzetgyapotot raktam, 110 nm a házam. Tavaly csináltam, munkadíj nem volt.
2023. dec. 13. 06:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat, belekérdeznék, mert friss tapasztalatokkal vannak válaszolók. Járhatóvá tettétek valahogyan? Alá tettetek valami fóliát? És mennyire érződik a hatása (hőérzet, penész, fűtésszámla)?
2023. dec. 13. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:

#2 vagyok, Alá (itteni javaslatokra) tettem párazáró fóliát, felé nem tettem semmit, csak rászórtam az elhasználódott pár centis üveggyapotot (hogy ne keletkezzen hulladék)., így most így néz ki a dolog:

1. vasbeton födém

2. 15 cm kőzetgyapot

3. 15 cm kőzetgyapot (kötésben)

4. 1-2-3 cm üveggyapot rádobálva

Nem, nem járható egyáltalán. Így elég sokmindent le is kellett hozni, de ez van, amúgyse jártunk oda fel. Nagyjából ha mindent bedobnék egy kukás konténerbe, fel sem tűnne a hiánya.. Szóval jobb is, hogy nem tartottuk meg szeméttárolónak.

Én 3 napja tettem le, tehát nem tudok fűtésszámlával példát mondani, de esküszöm hogy nagyon sokat használ.

Nálunk pl. a wc-ben nincs fűtés, annyi meleg van csak amennyi bemegy ha kinyijtuk az ajtót. Minden reggel odafagyott a p..nk az ülőkéhez, nem viccelek. Most reggel is kellemes a hőmérséklet, nem csap meg a hideg. Fürdőben van fűtés, de kb sose kapcsolt ki ezelőtt :( Mostmár igen! Szépen tartja a hőt.

Valahogy érezhetően más, a komplett lehűlés is mérséklődött. Reggel sokszor 16 fokra keltünk, most 18.8 volt.

Nyilván ez sokminden függvénye, nemsokára jönnek az új ablakok is, attól is sokat várok.

2023. dec. 13. 13:00
 6/8 Egyenes út ***** válasza:
4#-es....Nem járhatóra csináltam. 3x 10 cm kőzet és üveggyapot kötésben. Annyi hogy a 2 kéményhez csináltam hungarocellből egy utat, ugyanúgy kötésben, 3x 10 cm, a hőhidak elkerülése végett. A ház fele sárfödémes, oda üveggyapotot tettem a súly végett, sokkal könnyebb mint a táblás kőzetgyapot. A betonos részre olyan kőzetgyapotot tettem amit a homlokzatra szoktak tenni, amíg élek az alaktartó lesz. Iden tavasszal csináltam meg egyedül,120 m2.Parazaro alulra, felülre áteresztő fólia mindenképpen, hogy a szél se tudjon bele fújni. Hőérzetre teljesen más, ha lett volna pénz már rég megcsinaltam volna. A páratartalom nagyobb lett bent, azt észrevettem. Kinti 0 fok körül kb 1-2 fokot hűl 14 óra alatt ha nincs fűtés. Tavaly 11 fokot hűlt kb ennyi idő alatt. Vegyestüzelésű kazánnal mostmár 3 órát fűtök egész nap, 27 fok van, estére 24-re hűl le
2023. dec. 14. 00:18
 7/8 anonim ***** válasza:

#5-6

Azta! Köszönöm a válaszokat!

4-es

2023. dec. 14. 06:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, azt hiszem ez a jó szó, a hőérzet, szóval az nagyon durván más, észrevehető. Mi is pénz hiányában halogattuk, 2 éve vettük ezt az ingatlant, volt mit csinálni, de most eljutottunk ide is.

Egyszerűen szörnyű volt a tudat, hogy a vasbetonon át távozik a meleg. Az is sokat mond szerintem hogy amikor felmentem a padlásra és hozzáláttam kb 1 hete, amikor kint -1 fok volt, a padlástérben simán megvolt a 10-13 fok, pulóverben és papír védőruhában voltam, és úgy csináltam. Az a hő mind a lakásunkból távozott oda!! Örülök, hogy végre "megfogtuk".

2023. dec. 14. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!