Födém szigetelés ki hogy oldotta meg? Árban kb mennyibe került?
#2 vagyok, Alá (itteni javaslatokra) tettem párazáró fóliát, felé nem tettem semmit, csak rászórtam az elhasználódott pár centis üveggyapotot (hogy ne keletkezzen hulladék)., így most így néz ki a dolog:
1. vasbeton födém
2. 15 cm kőzetgyapot
3. 15 cm kőzetgyapot (kötésben)
4. 1-2-3 cm üveggyapot rádobálva
Nem, nem járható egyáltalán. Így elég sokmindent le is kellett hozni, de ez van, amúgyse jártunk oda fel. Nagyjából ha mindent bedobnék egy kukás konténerbe, fel sem tűnne a hiánya.. Szóval jobb is, hogy nem tartottuk meg szeméttárolónak.
Én 3 napja tettem le, tehát nem tudok fűtésszámlával példát mondani, de esküszöm hogy nagyon sokat használ.
Nálunk pl. a wc-ben nincs fűtés, annyi meleg van csak amennyi bemegy ha kinyijtuk az ajtót. Minden reggel odafagyott a p..nk az ülőkéhez, nem viccelek. Most reggel is kellemes a hőmérséklet, nem csap meg a hideg. Fürdőben van fűtés, de kb sose kapcsolt ki ezelőtt :( Mostmár igen! Szépen tartja a hőt.
Valahogy érezhetően más, a komplett lehűlés is mérséklődött. Reggel sokszor 16 fokra keltünk, most 18.8 volt.
Nyilván ez sokminden függvénye, nemsokára jönnek az új ablakok is, attól is sokat várok.
#5-6
Azta! Köszönöm a válaszokat!
4-es
Igen, azt hiszem ez a jó szó, a hőérzet, szóval az nagyon durván más, észrevehető. Mi is pénz hiányában halogattuk, 2 éve vettük ezt az ingatlant, volt mit csinálni, de most eljutottunk ide is.
Egyszerűen szörnyű volt a tudat, hogy a vasbetonon át távozik a meleg. Az is sokat mond szerintem hogy amikor felmentem a padlásra és hozzáláttam kb 1 hete, amikor kint -1 fok volt, a padlástérben simán megvolt a 10-13 fok, pulóverben és papír védőruhában voltam, és úgy csináltam. Az a hő mind a lakásunkból távozott oda!! Örülök, hogy végre "megfogtuk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!