A mosógép és a zuhany lefolyó egy szennyvíz ágra van kötve . Amikor a mosógép tolja ki a vizet centrinèl, akkor “ szürcsögteti” a zuhany folyókàt. Hogyan lehetne ezt megoldani ,hogy ne legyen ez a hang ?
Igazából sehogy.
Max ha leszúkítenéd a mosógép kifolyó nyílását, hogy kevesebb vizet tudjon kipráselni egyszerre, de az meg a szivattyúnak nem lenne jó.
Igazából ez ilyen.
Valszeg nagyon vékony a lefolyó cső is ami közösítve van. Ha vastagabb lenne, akkor nem nyomná vissza a levegőt meg a vizet.
1. vagyok.
Nemrég újítottam fel a fürdőt.
Az egyik cső konkrétan a felénél össze volt nyomva, olvasztva vagy nem tudom, tehát a felére volt csökkentve a keresztmetszet. Csőgörény nem oldotta volna meg.
A gond mondom, hogy az, hogy nagyban nyomja a gép bele a vizet, egyrészt a zuhany felé lévő levegőt kitolja, esetleg a víz is megindul arra, mert nem tudja elvezetni az egészet.
Ha van bűzzáró a zuhanynál, akkor még a vízet is beszívhatja ha kis vákumot okoz és akkor ott is jöhet majd ki a csatornaszag.
Azért nem szürcsög ha van egy üres résed, mert ott tud távozni kifelé a kinyomott levegő és még beszívni is tud.
Esetleg a mosógép bemenő valami mosdó alatti rész? Esetleg egy légbeszívó szelep segíthet valamit.
A légbeszívót odatetted be ahol most próbáltad, hogy nyitvahagyod az Y -t?
Tehát ha a légbeszívó bent van, nem jó, de ha azt kiszeded, akkor jó?
még vmi:
Nekem volt egy ideig, főleg a nagyobb viharokban gond, hogy időnként nekiállt csobogni az összefolyó. Lényegében vákum keletkezett a rendszerben, kívülről, a házon kívülről és nálam szívta be a levegőt. (a miénk az utolsó ház ami még a csatornára csatlakozik)
Javasolták a szerelvény boltban, hogy kint a házon kívül az egyik tisztító nyílás tetejét fúrkálgassam meg, szívja ott a levegőt. (lehet tenni oda 110-es legbeszívót is ami jó drága)
Igazából azóta nem foglalkoztam vele, nem is volt gond, de a lényeg, hogy ilyen dolgok is bekavarhatnak. Bár nálad a mosógép a gond ugyebár.
A csobogás nálam is megszűnt ha nyitottam a rendszeren, hisz ott szívja a levegőt ahol a legkönnyebb.
Ez egy tipikus épületgépészeti probléma. Egyszerre sok víz kerül a csőbe, tolja maga előtt a levegőt, a mögötte lévő szakaszon pedig vákuum keletkezik. A beszívott levegő miatt szörcsög a zuhany. Csatorna szellőző a megoldás. Több szintes házaknál kötelező tartozék, de a leírás alapján nálad is jó lett volna létesíteni. Utólag már csak bontással lehet.
A 1-esről van szó. (ne zavarjon meg a nagy fehér szennyvíz tartály, ez a közmű csatornánál is probléma)
Esetleg egy mosdó alá szerelhető légbeszívóval lehet próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!