Valóban olcsóbb új kanapét venni mint lekárpitoztatni a régit?
#13 Megszólal az 90 ezerért, csak azt mondja, hogy ezt beszoptad! Nyilván attól függ kivel csináltatod. Én 4 fotelt húzattam át 150 ezerért! Ha ezeket a foteleket megkellene vásárolnod (nyilván csak használtan tudnád, mert ilyet már nem gyártanak, ami még egyben is marad 50 évig) akkor is több 100 ezer forint! Ezért is írtam, hogy olcsóbb a kárpitozás. Lehet jönni azzal, hogy van sarokkanapé is 130-200 ezerért, de az mi a bánatos f....m, tán tűzifa, nem tudom, mert az egyszer biztos, hogy nem bútor!!! Egy hulladék amit ma tudsz a bútorboltokban vásárolni!
400 ezer forintos sarokkanapét kiseggelte a 12 éves (40 kilós) keresztfiam 1 hónap alatt. Ezt kapod 400 ezer forintért, aminek a helyére került az egy bő 50 éves kanapé volt, ami a mai napig teljesen topra rendben van. Tehát az történt, hogy volt egy 400 ezres kiseggelt kanapém otthon, és egy hibátlan a hétvégi házban, mert hogy az oda lett száműzve. Na az volt a hiba! Ezt javította az áruház, mert jeleztem, hogy ez így nagyon nincs jól. Mindent kicseréltek benne, a szivacsot, a huzatot újra feszítették rajta, egy hitvány szar gyártmány és nem garancia az sem, hogy mennyibe fáj, 400 ezerért is szart kapsz. Szóval nem az van, hogy nem tudok számolni, az nem tud, aki az első válasszal nem értett egyet!
Könnyen lehet hogy drága a kárpitozás. Én kb. 5éve a forgószékemet sajátkezüleg húztam újra, közel 10 órás munka volt. Úgyhogy időigényes az biztos. Vehettem volna új forgószéket is, de az a baj hogy akkor megint kezdődött volna előlről az hogy kitörnek a kerekei, széttörik a műanyag karfa, stb.
Ezt egyszer már végigcsináltam, zártszelvényből hegesztettem karfát, átalakítottam a lábait, 5db teherbíró ipari görgőt szereltem fel, szóval már nem nagyon van rajta mi tönkremenjen.
Ezért érte meg újrakárpitozni.
De fotelokat, rekamiét is újrahúztam már régebben.
Az biztos, akkor a legjobb ha magadnak meg tudod csinálni.
Nagyon igaza van egyébként a 14-es válaszolónak. Sajnos, nagy probléma egy ideje a minőség, és már az én kb. 15 éves forgószékem is ezt a tapasztalatot mutatja. Ugye írtam fentebb hogy hogyan alakítottam át...
Az a baj, az alapanyagok is rosszak. Amit "olcsón" tudtok venni az pont ezt jelenti. Hiába szép szines a dizájn, ha az eltakarja az alatta lévő vázszerkezetnek a silányságát. Nemhogy rendes fa nincs ezekben, de minden le van vékonyítva, ki van gyengítve...
Valahogy rossz irányba haladunk, mert általánosságban sok termékre igaz a gyenge anyaghasználat (legyen az bútor, elektronikai cikk, autóipar, stb.) idő előtti (épp a garancia lejárta után egy hónappal?!) tönkremenetelt okozva.
#16 Igazad van, de gondolj bele, hogy van most is minőség a piacon - csak annak nagyon magas az ára. De mi mind szeretnénk olcsóbban vásárolni és nem fizetünk ki fél milliót egy kanapéért, akkor sem ha az valóban minőségi és 10 év múlva is ugyanilyen jó kanapé lenne, hanem megvesszük a fele annyiba kerülőt, amiről eleve lehetNE tudni, érteni, hogy annyi pénzből csak olcsóbb anyagokból és kevésbé jól lehet összerakni. Tehát olcsóbbat választunk - én is - ezért a gyártók is erre mennek rá, hogy akkor legyen olcsóbb, majd nem 10 év után vesznek másikat hanem 3-4 év után, mert tönkre megy. A gyártóknak így is meg lesz a bevétele - nekünk is a kiadásunk, még több is.
A forgószék nagyon jó példa, nálunk is gyakori. Nemrég a gyerekem egy tényleg jó (sajnos nagyon drága) széket kért magának - kíváncsi leszek az meddig fogja bírni.
Amúgy nekem nincs ellenemre ha gyakran veszünk újat és cseréljük a régit - munkahelyek, fizetések lesznek belőle. HA nem a szemétre kerül a régi, hanem megtanuljuk végre valóban újrahasznosítani amiket kidobunk. Nem a gyerekeket butító módon, hogy mutogatják hogy lehet tojástartóból virágot meg pillepalackból kötöző zsinórt csinálni otthonra, mert azzal csak szemetet gyártunk plusz munkával a szemétből. A szemétbe dobott termékeket újra alapanyagnak kell feldolgozni és valóban abból - vagy részben abból - gyártani teljesen új, hasznos termékeket. Mint ahogy az üvegből lehet újra üveget csinálni, a fémből újra másik fém dobozt vagy a műszaki termékeket szétszedve, feldolgozva csökkenthető lenne a bányászat és legyártható lenne évente újabb telefon stb. Mellé tesszük az energiatermelés korszerűsítését és máris nem baj ha a mosógép csak 5 évig működik vagy szeretek divattáskát venni 2 évente.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!