Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Festés, hálózás. Kb. munkadíjb...

Festés, hálózás. Kb. munkadíjban és főleg anyagárban mennyi a küldönbség?

Figyelt kérdés
A kérdés azért merült fel, mert a festő kb. ugyanakkora m2-re adott csak tisztasági festés ára és az ugyanakkora területre adott hálózás+dupla glett+dupla festés ára kb. a duplája. Azt hittem, hogy az utóbbi sokkal több munka és így drágább is. Illetve anyagárban a hálózás, glettelés hogy szokott alakulni? Még várom a festő válaszát, de kíváncsi vagyok.
2023. nov. 12. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Az anyag költségei megtalálhatók a kereskedők oldalán az anyagszükségletnél.A ragasztás sokon múlik, mennyire tagolt z épület. Aránylag kis homlokzati nyílászárókat munkadíjban telinek számolják. Nálunk 175x145-ös ablakok vannak, azt kivették az össz nm-ből.A munkadíj...qrva sok.3 évvel ezelőt a másodolás és a díszvakolás 2500 Ft/nm volt. Ma nem tudom. Kérdés az is, eps jellegű szigetelésről vagy kőzetgyapotról lenne szó.Az utóbbi ragasztásának a díja majdnem kétszerese az EPS jellegűnek.Növeli a díjat, kell-e állványzat. A homlokzatfestésnél a méregdrága kültéri vakolat és a komoly szaktudás növeli a munkadíjat.

3 évvel ezelőtt a földszintes épületek EPS jellegű szigetelése 4000Ft/nm volt. Én saját magam csinálta éppen ezért. Igaz a 10x211-es kádárkockát 2 hónapig csinálta.

2023. nov. 13. 18:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ, biztos félreérthető voltam, de én beltéri, szobafestésről kérdeznék. Tehát lelakott ház - 5 szoba - 1 konyha - 2 fürdő beltéri festése és hálózás a repedéseknél. Van pár hullámos fal, arra mondta a festő, hogy vakolás+háló+dupla glett.
2023. nov. 14. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!