Mi történik, ha zárt rendszerre tervezett gázkazánt nyitott rendszerrel üzemeltetnek?
Hőcserélővel még a vegyes kazán és a régi radiátorok iszapja sem fogja eltömíteni a kazán belső hőcserélőjét.
Meg amúgy is rendszer méretétől függően kell leválasztani a kazánt egy hőcserélővel vagy hidrováltóval.
Nálad a hőcserélő kéne alapból mérettől függetlenül, normális fűtés szerelő enélkül össze sem rakja, a hiánya nálad garancia vesztéssel fog járni.
A szokásos lemezes hőcserélőnek kifejezetten jó a hatásfoka (95%). A hőfok lépcső az, amivel tervezni kell.
Nyitott rendszerben üzemeltetett gázkazán egy folyamatos probléma forrás lesz. Nem győzöd tisztítani.
Új kazánnál azonnal ugrik a garancia, amint nyitottba kötöd.
Kérdező a 7 es pontosan leírta a megoldást. Nekem is így van megcsinálva
A hőt pillanatok alatt átadjaa hőcserélő ezt a negyedóras késést nem tudom hol kitől hallottad. Ebből egy szó nem igaz.
Rendben.
Nyilván nem én magam akarom csinálni, csak körüljárom a lehetőségeket.
A régi FÉG-gel csak a rossz állapota a bajom, amúgy meg vagyok vele elégedve. Egy átlagos gázszilikát családi ház (plusz nagy szuterén), szigetelés nélkül, 23 fok egész télen (az első hűvös éjszakától az utolsóig), és egy évet kifűtök kb. 200 E Ft-ból.
Tudom milyen költséges 1 kazán csere.Jártas vagyok bent.Mindenbe bele kötnek.Ami tegnap jó volt,ma már nem elfogadott.
El kell fogadni a FÉG kazánok felett eljárt az idő.Olyanok voltak,mint a Trabant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!