Mekkora ennek a bojlernak a belső tartály térfogata?
Kettő típusú Electrolux elektromos bojlert néztem ki.
Az egyiknek a típusa "Electrolux EWH 100 SI EEC" ahol az adatlapon szerepel egy "Névleges térfogat: 100 l" majd az alatta lévő sorban pedig "Belső tartály térfogata: 81 l"
A másik típus "Electrolux EWH 100 Fmx EEC" ahol csak "Névleges térfogat: 100 l" szerepel az adatlapon.
Ha jól értem akkor számíthatok arra, ha a második típusú bojlert vásárolom meg, akkor annak is csak 81L-es lesz a tartálya?
Elsődlegesen 100L-es szeretnék vásárolni, de ez így teljesen megtévesztő típus elnevezés....
Köszi
A 100 annyit tesz, hogy 100l vizet tud biztosítani zuhanyzáshoz. A kèt tartàlyosok ilyenek, akárcsak az Aristonè.
Az 1 bojlert èn is nèztem, de nem igazán találtam pót betètet hozzá, alkatrèszt(más èrt3kű, másik bojlerhez van).
Köszönöm, értem már a "turpisságot"
Igen ez is két tartályos, és ami nálam fontos h vízszintes üzemmódban lehessen használni. Illetve még a wifi vezérlés szempont. Az aristont is néztem de ott kicsit elvoltam bizonytalanodva a kommentek kapcsán.
Még Bosch-t néztem de ott nincs wifi-s verzió.
Mondjuk az alkatrészeknek nem néztem utána...
Mostanra az Aristonnak van bőven alkatrèsze sok videó van a házi javításhoz szakember àltal aki szètszedi megmutatja.
Az elektroluxnak nincs ilyen, de úgy nèztem könnyen szètszedhető ès előny, hogy ott egy tartályba van minden, a másikba semmi. Így kifogyva jóval több idő után lesz zuhanykèsz mint az Ariston, ez hátrány. Jó a titán elektromos anódvèdelme amit nem kell cserèlni, ès a fűtőbetètet kihúzva, bontás n3lkül cser3lhető. Hátrány, hogy kevès helyen kapni, alig van visszajelzès, tehát kèrdèses a megbízhatóság, alkatrèszt mint 700w ès 1300w fűtőbetètet nem találtam. Így kèrdès mikorra javítható. Viszont az Aristont kapni mindenhol, alkatrèszt is, sokan veszik, sok a visszajelzès. Viszont egy-kèt rossz komment van az tèny. De mègis jobb a több 100 komment, mint az 1-2.
Aztán, szakszervízelès nélkül mindegyiknek ugrik a garija, tehát vagy plussz pènzt visz amit megtakarítasz, vagy házilag csinálod, de, ezzel a hibás gyártás okozta hiba miatt nem lesz gari. Elektronikára ez 1-2 èv, a tartàlyra több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!