Konvektor cseréje ismét konvektorra?
Milyen konvektor? Parapetes, vagy kéménybe kötött? Mert az nagyon nem mindegy.
A legegyszerűbb, ha kihívsz egy gázszerelőt, és kérsz egy felmérést + árajánlatot...
Típusazonos konvektorra lehet cserélni a meglévőket. A csonk helyén lévőt meg kéne nézni a gázterven, hogy milyen volt ott vagy egyáltalán volt-e ott konvektor, amikor a gázterv készült. Ha a terven nincs rajta, akkor oda nem lehet semmit betenni, mert változna a terv.
A többi részét nem értem a kérdésnek, mert ha a mostani konvektorok kifűtik a lakást, akkor a felújítottak miért ne fűtenék ki? Gondolom amikor beszerelték, akkor ez meg lett tervezve, hogy jó legyen.
1-es: Az egyik parapetes a másik a keménybe van vezetve. Es itt lenne a harmadik konvektornak is a csonkja, de gondolom akkor azt így már nem lehetne a kéménybe vezetni ha már van abba a kéménybe vezetve.
2-es: Nem tudom, hogy ez a kettő konvektor hatékonyan kifűtötte e a házat mert én csak most vettem, nem is lakok még ott, fel kell majd újítani mindent. Csak azért nem vagyok benne biztos, hogy hatékonyak voltak mert volt bent kettő hordozható kályha meg egy öntöttvas kályhát is elkezdtek kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!