Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Konvektor cseréje ismét...

Konvektor cseréje ismét konvektorra?

Figyelt kérdés
Adott egy 64 nm-es családi ház ahol jelenleg 2 konvektor van és egy “gázcsonk” ahova valószínűleg akartak rakni konvektort. Nem szeretnék új fűtési rendszert kialakítani, ezt a konvektorosat szeretném csak felújítani úgy, hogy a 2 meglévőt új konvektorra cserélni ahol pedig a gázcsonk van oda egy harmadik konvektort szeretnék tetetni. Ez így jó lehet? Hatékonyan kilehet fűteni így a házat? Illetve mivel nagyon régen csinálták ide ezt a fűtést így kell valamit újítani rajta? Van valami mai elvárás, hogy hogyan lehet/kell felújítani?
2023. nov. 2. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Milyen konvektor? Parapetes, vagy kéménybe kötött? Mert az nagyon nem mindegy.

A legegyszerűbb, ha kihívsz egy gázszerelőt, és kérsz egy felmérést + árajánlatot...

2023. nov. 2. 12:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Típusazonos konvektorra lehet cserélni a meglévőket. A csonk helyén lévőt meg kéne nézni a gázterven, hogy milyen volt ott vagy egyáltalán volt-e ott konvektor, amikor a gázterv készült. Ha a terven nincs rajta, akkor oda nem lehet semmit betenni, mert változna a terv.

A többi részét nem értem a kérdésnek, mert ha a mostani konvektorok kifűtik a lakást, akkor a felújítottak miért ne fűtenék ki? Gondolom amikor beszerelték, akkor ez meg lett tervezve, hogy jó legyen.

2023. nov. 2. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
8 éve cseréltem le az ezer éves szétégett, toldozott-foltozott konvektorjaim midea klímákra. Kényelemben és rezsiben magasan jobb.
2023. nov. 2. 12:41
 4/5 A kérdező kommentje:

1-es: Az egyik parapetes a másik a keménybe van vezetve. Es itt lenne a harmadik konvektornak is a csonkja, de gondolom akkor azt így már nem lehetne a kéménybe vezetni ha már van abba a kéménybe vezetve.

2-es: Nem tudom, hogy ez a kettő konvektor hatékonyan kifűtötte e a házat mert én csak most vettem, nem is lakok még ott, fel kell majd újítani mindent. Csak azért nem vagyok benne biztos, hogy hatékonyak voltak mert volt bent kettő hordozható kályha meg egy öntöttvas kályhát is elkezdtek kialakítani.

2023. nov. 2. 12:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak gázt akartak spórolni. De igazából ha nem fűtött jól a konvektor, akkor az cserélve sem fog jobban fűteni.
2023. nov. 2. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!