Milyen csempét kell venni, hogy ne morogjon a burkoló, hogy "mé' ezt a szart"?
A burkolóknak a csempék anyagával,de jobban a nem egyforma méreteikkel van a gond .Szinte minden dobozt megnéz,mielőtt ragasztaná.A kisebből majd tud bevágni.Vannak gyártók amelyek azért nagy pontossággal dolgoznak.
A burkolót kell megkérdezni,és mondani nem gagyit szeretnétek,és nem horror áron.
Értem, köszönöm. Szóval akkor hiába is figyelek bármit, mert a paraméterekből nem derül ki, jó-e a csempe, egy doboznyit meg nem nézegethetek át a boltban centivel. Főleg, hogy valószínűleg online rendelek majd olyan csempét, ami a közelben elő sem fordul, mert olyan színre nem sűrűn van igény.
Ha a kétszáz gyártó közül egy olyannak a csempéje tetszik, amit a burkoló nem ismer töviről hegyire mint a Zalakerámiát, akkor vagy jó lesz vagy nem.
Nem dőlök a kardomba egyébként a morgolódástól, csak ha viszonylag könnyedén meg lehet előzni, akkor megpróbálom. :)
Meg kell kérdezni miet szeretne és olyat venni.
Magamnak csinálom, pont ma kezdtem el egy kisebb sarkot, olyan eltérések vannak a csempék között, hogy szét kellett válogatnom, hogy az egyformán más méretűek egy falra kerüljenek.
Van benne letört sarkú és C alakúra vetemedett is, több mint ami a sarkokba vágva el tudok használni.
Ezzel a tempóval 2 csomagnyit ki kell dobnom de annyit rendeltem, hogy van elég tartalék.
Gondolom egyik szakinak se tetszene a módszerem mert ablakszopókoronggal rakom fel a kicsi lapokat.
Nekem neki sem állt a szaki pedig még a csempét sem látta, azt mondta egy konyhának nem áll neki mert túl kis munka, nem éri meg.
A lapok dobozán ott van az osztályozás jelölése (színtónus, kaliber)
Úgy kell válogatni, hogy minden betű és szám stimmeljen.
Aztán ugyan macera, de még ott a helyszínen érdemes kibontani az összes dobozt, és átforgatni a lapokat, nincs e széttörve szállitási/raktározási hiba miatt, nincs-e valami láható gyártási hiba, valamint össze kell fordítani szembe párosával, hogy nincsenek e kifliformára vetemedve.
Szerintem a legtisztább módszer a burkoló picsogásának elkerülésére, ha megmondod neki milyen lapot szeretnél, és ő szerezze be, esetleg együtt elmentek megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!