Ez milyen anyagú fal lehet ?
Ez egy gazdasági melléképület fala, vélek benne téglakat felfedezni, de sár van a téglák között.
Szeretnénk megmenteni, vízszigetelni tárolónak, de nem jövök rá mi lehet ez:
Köszönöm! Bár jön vissza a jó idő, fűtés még nincs a helységben, így ha találunk még egy időablakot amikor tartósan fagymentes lesz az idő, akkor fogja csinálni, de azért örülnék ha gyorsan megkötne.
Kell valami tapadóhíd a vakolat leverése után?
Elvileg nem.
Règen, elő szokták fröcskölni egy elèg híg keverèssel, ez megköti a port, nedvesebb rèvèn a száraz fal is kicsit megszívja magát, jobb tapadást biztosítva. A hirtelen száradás, okozhat repedèst,elválást, de most nincs 40 fok. Ezeknèl a zsákosoknál nincs tapasztalatom.
Ez a szárító vakolat kb. fél évig lesz jó, utána le fog potyogni...
Probléma elfedésére jó, de ez nem vizszigetelés!!!
Úgy se, hogy utána üzemeltetek a helységben egy párátlanítót és egy fűtőtestet?
Úgy tudom sógorom is ezt csinálta, napi több liter vizet összeszedett, végül teljesen kiszáradt.
És értem hogy haladni szeretnél, de ez az egy fal max. 1nap munka. Nem oszt, nem szoroz, hogy most vagy tavasszal vakolod.
Biztosan van más munka is a házban, szerintem nem fogsz unatkozni.
Rendben, igazatok van :) Akkor nem türelmetlenkedem. Igen bőven van még mit csinálni, csak most végre eljutottunk a melléképülethez.
Mondjuk az ablak/ajtócserét meg lehet ejteni, meg leverni az összes maradék vakolatot, az is elég sok munka. Utána mehet a szárítás, tavasszal pedig jó alapokkal lehet folytanti.
Ez az épület már itt áll vagy 100 éve, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire jutunk vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!