Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez milyen anyagú fal lehet ?

Ez milyen anyagú fal lehet ?

Figyelt kérdés

Ez egy gazdasági melléképület fala, vélek benne téglakat felfedezni, de sár van a téglák között.

Szeretnénk megmenteni, vízszigetelni tárolónak, de nem jövök rá mi lehet ez:

[link]

2023. okt. 15. 10:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Bár jön vissza a jó idő, fűtés még nincs a helységben, így ha találunk még egy időablakot amikor tartósan fagymentes lesz az idő, akkor fogja csinálni, de azért örülnék ha gyorsan megkötne.

Kell valami tapadóhíd a vakolat leverése után?

2023. okt. 17. 08:21
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem.

Règen, elő szokták fröcskölni egy elèg híg keverèssel, ez megköti a port, nedvesebb rèvèn a száraz fal is kicsit megszívja magát, jobb tapadást biztosítva. A hirtelen száradás, okozhat repedèst,elválást, de most nincs 40 fok. Ezeknèl a zsákosoknál nincs tapasztalatom.

2023. okt. 17. 09:58
 13/20 anonim ***** válasza:

Ez a szárító vakolat kb. fél évig lesz jó, utána le fog potyogni...

Probléma elfedésére jó, de ez nem vizszigetelés!!!

2023. okt. 17. 12:44
 14/20 A kérdező kommentje:
Persze, ezzel párhuzamosan készül a vizszigetelés. De mivel oldalról kapja a vizet, nem jó sem a lemezelés, sem az injektálás, csak a drénlemez+kavicságyás+lejtés kialakítása, ezt viszont kívülről kell.
2023. okt. 17. 12:51
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát... amíg nincs meg a vizszigetelés, és ki nem száradt a fal magától, addig én nem vakolnám be. De te döntésed.
2023. okt. 17. 13:01
 16/20 A kérdező kommentje:

Úgy se, hogy utána üzemeltetek a helységben egy párátlanítót és egy fűtőtestet?

Úgy tudom sógorom is ezt csinálta, napi több liter vizet összeszedett, végül teljesen kiszáradt.

2023. okt. 17. 13:36
 17/20 A kérdező kommentje:
Persze a 4 falból csak 1 ilyen, annak is a fele, lehet ezt nyitva hagyjuk, és úgy üzemeltetjük a fenti két dolgot, és amikor mérhetően száradt, akkor vakolunk rá. Szeretnék már nagyon haladni.
2023. okt. 17. 13:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Bármit megtehetsz, de az a baj hogy minden vakolat gátolja a fal kiszáradását. A párátlanító és a fűtés jó ötlet, gyorsítja a kiszáradást, de a vakolat meg épp ez ellen dolgozna. Én ezért nem vakolnám egyenlőre. Tavasszal vakolnám legkorábban.
2023. okt. 17. 13:41
 19/20 anonim ***** válasza:

És értem hogy haladni szeretnél, de ez az egy fal max. 1nap munka. Nem oszt, nem szoroz, hogy most vagy tavasszal vakolod.

Biztosan van más munka is a házban, szerintem nem fogsz unatkozni.

2023. okt. 17. 13:43
 20/20 A kérdező kommentje:

Rendben, igazatok van :) Akkor nem türelmetlenkedem. Igen bőven van még mit csinálni, csak most végre eljutottunk a melléképülethez.

Mondjuk az ablak/ajtócserét meg lehet ejteni, meg leverni az összes maradék vakolatot, az is elég sok munka. Utána mehet a szárítás, tavasszal pedig jó alapokkal lehet folytanti.

Ez az épület már itt áll vagy 100 éve, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire jutunk vele :)

2023. okt. 17. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!