Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Festékmaró könnyebbé teszi a...

Festékmaró könnyebbé teszi a festék lekaparását a fáról?

Figyelt kérdés

Szeretnék felújítani jelenleg két fa ablakot viszont már annyira megette az idő,hogy pattogzik róla a festék viszont nem minden réteget tudok leszedni mert a spaletta része az kicsit bonyolultabb kaparás szempontjából.Azon gondolkodtam,hogy veszek festékmarót ezt találtam a boltban Chemofág festéklemaró 3500Ft 0,5liter megérheti megvenni tényleg könnyebbé teszi a festék lekaparását?

[link]

2023. szept. 14. 04:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha bekened kromofággal, elég jól lehámlik róla
2023. szept. 14. 05:30
 2/7 anonim ***** válasza:

A festeklemarokbol olyan anyagokat vontak ki amik nagyon karosak voltak, viszont igy nem marjak le a festeket rendesen, hasznalhatatlanok.

Regen olyan volt hogy rakentem a vas kapura es spaklival letoltam a festeket.

Fat inkabb csiszold vagy egesd le a festeket holegfuvoval.

2023. szept. 14. 07:12
 3/7 anonim ***** válasza:

El kell fogadni, h ilyen munkára időt kell szánnni és ritka, hogy csak felkensz valamit és ott van előtted a tiszta fa.

Én leszedtem az ablakokat, egyenként megcsiszoltam mindet, a tiszta fáig. A keretet is. Durva munka volt. Aztán lazúroztam. Nagyon szép lett.

Sajnos mr 30 évesek voltak és nem zártak tökéletesen. Pár évig még azért elvoltunk velük mielőtt műanyagra cseréltük mindet.

2023. szept. 14. 08:43
 4/7 anonim ***** válasza:
A hőlégfúvó a legjobb. Utána már csak minimális felcsiszolás kell.
2023. szept. 14. 08:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Még egy szavazat a hőlégfúvóra.
2023. szept. 14. 11:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezeknél az a trükk, hogy vastagon be kell kenni, majd lefóliázni a kiszáradás ellen és másnapig hagyni, hogy tegye a dolgát. Utána spaklival szépen le kell jönnie a festéknek.
2023. szept. 15. 01:31
 7/7 A kérdező kommentje:

6/

egy ismerősöm hőlégfúvót ajánlott.

2023. szept. 15. 03:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!