Milyen fém anyagból építenek ki csövezést mostanában központi fűtésű acéllemez radiátorokhoz?
Ha a kazánon réz csatlakozás van, a radiátor pedig acéllemez (jó minőségű), milyen csövezés javasolt leginkább a kettő közé, ami fémből van? Kb. 7-8 méter csövezés szükséges, nem túl sok.
Melyik a legnépszerűbb, legmegbízhatóbb manapság, amit a szakemberek alkalmaznak?
Rézben gondolkodtam először, mert esztétikusnak gondolom, de sok rosszat olvastam róla, miszerint kilyukad, főként a rendszerben lévő eltérő potenciálok miatt. Forrasztani szakszerűen tudnám a csövet, ez nem okozna gondot.
Műanyag, többrétegű csövet nem szeretnék, mert nem találom szépnek.
A szénacél megoldás tetszik, de nincs hozzá présszerszámom, sajnos biztosan egy vagyonba kerül.
Amiben legjobban bíznék, az a hagyományos acélcső, rendes vágott menetekkel, teflonos, kenderes illesztéssel, de a rozsdaállósága tuti nem jó, így azt biztos hanyagolnom kell.
Nyitott rendszerben a réz szerelés nem ajánlott, mert korrodálja a vasat, alumíniumot. Az inoxot is, csak lassabban.
Zárt rendszerben (rendesen megszerelt) gyakorlatilag nincs ilyen elektrokémiai korrózió.
#2: Köszi!
Mi számít zárt elektrokémiai szempontból zárt rendszernek? Az, ahol mindig ugyanaz a víz kering a rendszerben, vagy az, ami állandó nyomás alatt van (pl. Nem gravitációs fűtés).
Pl. A kombikazán használati melegvíz köre zárt rendszernek minősül, szabad rézzel szerelni?
#7: Értem, köszi! Ilyen szempontból zárt lesz a rendszer, akkor lehet mégis megpróbálkozom rézzel.
#4: A réz patinája nem lényeges, az eredeti színét lakkozással őrizném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!