Vályog falat belül festés előtt lehet üvegszövet hálóval glettelni?
Ha a vizszigetelès rendben van a fal és a padló alatt is akkor igen.
De vedd figyelembe hogy ezzel a vályog legjobb tulajdonságát szüneteted meg.
Ha nincs rendben a vizszigetelès akkor nagyon nem ajánlott.
Vályoghoz semmilyen műanyag, szintetikus anyag beépítése nem tanácsos.
Vályog falat kizárólag meszelni javasolt, nem szabad a normál beltéri festéket sem használni, mert abban is van műanyag szintetikus komponens. Ha mással csinálod, megszűnik a "lélegzés", nem tud a víz távozni belőle, és extrémen vizesedni, penészedni fog.
Hallgass az 1-esre.
Nyugodtan lehet glettelni,gondolom először csemperagasztóval fogjátok behúzni.
A 2-es könyvszerű tényt közöl.Biztos,hogy tudja mit ír(!),de gyakorlata nem sok lehet benne.
Teljesen hivatalosan vályogvakolat kellene rá,utána ugyanabból az anyagból kellene ráhúzni egy vékony glett réteget és utána a festés,ami -ahogy írja a 2-es is- természetes alapanyagú falfesték.
Viszont ez a gyakorlatban nyugodtan meget úgy ahogy írod.
Egy a lényeg,a fal külső oldalára Ne tegyél hungarocell-t.Ha mindenképp szigetelni akarod akkor csak kőzetgyapot.
Bárki/bármit mond/ír,hidd el amit írok.
Nem vagyok vérprofi,de csináltam már pár ilyet és láttam már más megoldást is,ami évek után nem szerencsés.
Igen,építettem már 0-ról vályogházat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!