Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vályog falat belül festés...

Vályog falat belül festés előtt lehet üvegszövet hálóval glettelni?

Figyelt kérdés
2023. szept. 4. 09:23
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Ha a vizszigetelès rendben van a fal és a padló alatt is akkor igen.

De vedd figyelembe hogy ezzel a vályog legjobb tulajdonságát szüneteted meg.

Ha nincs rendben a vizszigetelès akkor nagyon nem ajánlott.

2023. szept. 4. 09:46
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Vályoghoz semmilyen műanyag, szintetikus anyag beépítése nem tanácsos.

Vályog falat kizárólag meszelni javasolt, nem szabad a normál beltéri festéket sem használni, mert abban is van műanyag szintetikus komponens. Ha mással csinálod, megszűnik a "lélegzés", nem tud a víz távozni belőle, és extrémen vizesedni, penészedni fog.

2023. szept. 4. 11:53
 3/4 anonim válasza:
100%

Hallgass az 1-esre.

Nyugodtan lehet glettelni,gondolom először csemperagasztóval fogjátok behúzni.

A 2-es könyvszerű tényt közöl.Biztos,hogy tudja mit ír(!),de gyakorlata nem sok lehet benne.

Teljesen hivatalosan vályogvakolat kellene rá,utána ugyanabból az anyagból kellene ráhúzni egy vékony glett réteget és utána a festés,ami -ahogy írja a 2-es is- természetes alapanyagú falfesték.

Viszont ez a gyakorlatban nyugodtan meget úgy ahogy írod.

Egy a lényeg,a fal külső oldalára Ne tegyél hungarocell-t.Ha mindenképp szigetelni akarod akkor csak kőzetgyapot.

Bárki/bármit mond/ír,hidd el amit írok.

Nem vagyok vérprofi,de csináltam már pár ilyet és láttam már más megoldást is,ami évek után nem szerencsés.

Igen,építettem már 0-ról vályogházat is.

2023. szept. 10. 16:00
 4/4 anonim válasza:
71%
A 3-asnak részben igaza van, annyit tennék hozzá hogy lehet nikecellel is, csak a vályog falra valóval a jukacsos arra való, és a ragasztó is és a vakoló is légáteresztős kell legyen.
2023. szept. 11. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!