Edzett üveg vagy kerámia főzőlapot érdemes venni?
Próbáltam utána olvasni interneten, hogy melyiket érdemes venni, de sajnos nem nagyon jöttem rá a különbségre. (Azon kívül h elvileg a kerámia lassabb)
Ha jól értem akkor mind a kettő indukciós elven működik, viszont az árukereső weboldalán a kerámiából 103 fajta van, míg az edzett üvegből csak 5 fajta.
Ebben az esetben melyik a jobb választás?
KÖszi
A kerámia lap edzett fèmkerámia. Az indukciós tekercs ezt a fènkerámiát nelegíti (forró lesz a lap), erre teszed az edènyt amit nelegítesz. Hasonló az eredmèny mint egy elektromos főzőlap.
Az indukciós főzőlap ennèl sokkal hatèkonyabb, mert egyből az edènyt melegíti.
Az 1 változatnál a jó hőátadáshoz fontos az egyenes aljú, nem billegő edèny. Viszont bármilyen anyagú edèny jó.
A 2 változat az indukciós a drágább, de a legjobb hatásfokú. Itt csak mágnesezhető edènyek használhatóak. A rozsdamentes edènyeken rajta a logó ha gasználható itt. Az alumíniumok kilőve. Igaz vannak ún adapterek az alu edènyekhez (egy vas közdarab), de így jelentősen romlik a hatásfok.
#1
Biztos vagy te abban, hogy az indukciós főzőlap felmelegszik?
Mert szerintem a mágneses tér közvetlenül az edényt melegííti.
Ha nem így volna, bármilyen edényt használhatnál, nem csak mágnesezhetőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!