Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha ajzatbetont megvágom a...

Ha ajzatbetont megvágom a fütéscső miatt (betonba szeretném elvinni a csövet) Fog dilettálni? Burkolnám utána.

Figyelt kérdés
2023. aug. 21. 16:58
 1/10 A kérdező kommentje:
Nem szeretném feltörni és utána újra betonozni mert nemrég lett betonozva és semmi baja.
2023. aug. 21. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
1 cso miatt nem fog annyit dilatalni. Ha van hely, vidd szigetelt csoben. Burkolni meg flex ragasztoval kell.
2023. aug. 21. 17:56
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Dilatálni. A dilett... kezdetű szó mást jelent.
2023. aug. 21. 18:02
 4/10 A kérdező kommentje:

Ötrétegű csővet szeretnék vinni benne természetesen 2 darabot.

Utána sima beton a horonyba és kész?

P9 vagy S1 lesz a csemperagasztó.

2023. aug. 21. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Szaraz beton vagy esztrich.

En sakret esztrich/kulteri betont hasznalok.

Flex ragasztonak is sakret fke+ -t.

Ugy hornyozzal, hogy legyen 3-5cm beton a cso felett meg mellette is. Tehat ne vekony retegben huzzad el mert annak nincs ertelme.

En esztrich ala tettem a polisztirolt es abban vittem a csoveket. Ha te a betonba tolod, akkor tleg szigetelt cso legyen. Otreteguben lehet venni elore szigeteltet.

2023. aug. 21. 18:13
 6/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Fűtéscsövet egyébként is védö szigetelò csőbe kell húzni. Pl szivacsosba. Az úgy elég
2023. aug. 21. 20:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Olyan csövet vettem ami szigetelt.
2023. aug. 21. 20:07
 8/10 Meton ***** válasza:
Szerintem a szivacsos szigetelés nem elég. Én eleve nem is használtam ilyet, mert semmit nem szigetel. Legalább a cső alatt legyen 5 centi polisztirol szigetelés, ha nem akarod, hogy a meleg a földbe menjen. De én nem vagyok vízszerelő, szóval ha egy vízszerelő szerint elég a szigetelés, akkor csináld úgy.
2023. aug. 27. 09:39
 9/10 Meton ***** válasza:
Persze eleve ne, értem, hogy a szigetelést hogyan oldod meg? Fel kell törni a betont, aztán kiszedni földet és mélyebben lebetonozni, majd 10 centi polisztirol és fölé jöhetnek a fűtéscsövek 10 centi betonban. Én így csináltam, de mindenképpen beszélj fűtésszerelővel.
2023. aug. 27. 09:43
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem padlófűtés lesz.

Radiátor csak a csövek mennének az padló alatt.

2023. aug. 27. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!